vrijdag 3 december 2010

Kikkenstein Vera in het zonnetje!

Amsterdam Zuidoost/Kikkenstein - Vera en haar man Frits Kornman worden gefeliciteerd met hun 50-jarig huwelijksfeest. En Vera wordt tijdens de wekelijkse koffieochtend speciaal in het zonnetje gezet voor haar vrijwilligerswerk voor het buurthuis De Salon in Kikkenstein. Zij heeft de koffieochtend tot een succes gemaakt. Vera: “Ik blijf nog wel even hier, als mijn gezondheid het toe laat.”

“Op de avond van de vliegramp in de Bijlmer in 1992 heeft het Leger Des Heils deze plek ingericht, omdat buurtbewoners behoefte hadden om bij elkaar te zijn. Vera heeft het toen opgepakt en doorgezet” vertelt Vera’s dochter Paulina. Vaste bezoeker Henk: “Het succes van de koffieochtend is te danken aan de power van Vera. En ondanks haar gezondheid blijft ze zich inzetten.” Vrijwilligers van de Bewoners Vereniging Kikkenstein hebben daarom een feest georganiseerd met veel gebak bij de koffie en thee.

Verticaal dorp
Henk: “Voor velen is het een ritueel om even samen te komen en de nieuwtjes te bespreken. Dat geeft een binding, mensen gaan elkaar meer opzoeken. We hopen dat de koffieochtend nog lang doorgaat.” Terwijl alle gasten lovende woorden spreken over Vera, zegt ze zelf niet zoveel. Maar als haar wordt gevraagd hoe ze het in de flat vindt, antwoordt ze resoluut: “Het is een verticaal dorp waar ik heel fijn woon. Ik ga hier alleen horizontaal tussen 6 planken weg.”

50 jaar huwelijk vol met humor

Van het stadsdeel en de woningcorporatie Rochdale heeft het jubilerend paar 2 grote bossen bloemen gekregen. Bezoeker Gerrit: “Wat leuk dat het stadsdeel en de woningbouwvereniging daar aan denken.” Dan wordt Frits gevraagd hoe hij 50 jaar huwelijk heeft volgehouden. Frits: “Ik heb het nooit over mijn hart kunnen krijgen om haar de deur uit te zetten.” Hij kijkt zijn vrouw aan. Draait zijn hoofd pakt zijn koffie en zegt: “Daarbij wilde ze niet meewerken, ik kreeg haar de deur niet uit.” Vera kijkt haar man aan met een glimlach.

©Auke VanderHoek 2010, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen: