woensdag 1 december 2010

Herfst: verschrikkelijk of juist lekker?


Auke voor Buurtleven.nl - Bergwijkpark, Diemen - De herfst is duidelijk begonnen. Mutsen op, handschoenen aan en sjaals om. De meeste mensen die in Nederland geboren zijn, kunnen goed tegen de kou. Maar mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen hebben het vaak een stuk moeilijker met de weersomslag: “Wat hebben jullie gedaan dat God jullie straft met deze kou?” vraagt een Ghanese nieuwkomer in het Engels.

De Kameroense Quinta woont alweer 10 jaar in Nederland: “In het begin dacht ik dat ik dood ging. Nu vind ik het nog steeds koud maar begin het ook te waarderen. De sneeuw, glühwein, lekker opwarmen. Maar dat jullie Nederlanders zo makkelijk kunnen omgaan met de kou, dat blijft me verbazen.”

Genieten van de kou
Toch zijn er ook mensen in Zuidoost die niet zoveel moeite hebben met de kou: “Heerlijk. Zolang het niet regent of hard waait geniet ik van de kou. De herfst is dit jaar naar binnen geslopen. In 1 keer is het koud en het heeft zelfs al gevroren” vertelt Nedra. Hij is net door het Berwijkpark naar Zuidoost komen fietsen.

Geen opmerkingen: