dinsdag 28 december 2010

Daar gaat 2010…

Royals Shot: Dance With Kings 2010
Amsterdam Zuidoost - Edumbe - Daar gaat 2010… het was voor mij een jaar waarin op het oog onschuldig lijkende volkswijsheden hun onschuld verloren. En mij vol met hun diepgang troffen. Het was een jaar waarin in ik geleefd werd. Uit het zadel werd gegooid nadat ik eindelijk weer eens in dat ding zat. Wat rest? Gewoon weer opstaan en doorgaan.

Heb ik reden tot klagen? Lekker mopperen is een goede uitlaatklep. En ik doe het graag. Maar nee, ik heb geen reden tot klagen. Wie ik intens lief had en wat waardevol voor me was heb ik verloren. Dat gaf en geeft veel verdriet en ook nog eens kopzorgen. Het sterven van mijn vader heeft me ook rijker gemaakt dan geld me ooit kan maken. Het was me gegund dat mijn vader in een huis vol liefde, omringt door al die hij lief had, zijn ogen sloot terwijl hij mij aankeek. Het liet me ook zien wie ik nog lief heb en wat ik kan.

Het trouw blijven aan mijn eigen principes en waar ik in geloof heeft mijn levenspad niet makkelijker gemaakt. Wel eerlijker en vrijer. En daardoor mijn leven rijker. Daarin voel ik me gelukkig en gezegend. Ondanks dat het jaar vol verdriet en zorgen zit, is het zeer kleurrijk. Dat is enigszins de link met het fotoboek Royals Shot: een kleurig geheel vol rijdom. Klik op de link om het te downloaden.

Dansen met koningen… het doet me denken dat ik in Kameroen met drie koningen dronken en at. En de Fon (koning) van Bali, ook in Kameroen, aan mij vroeg of ik de volgende keer als ik Koningin Beatrix spreek, haar de groeten van hem wil doen. Plechtig beloofde ik dat te doen. Nooit wetend wat het leven zal brengen.

Geniet en leef, dat is mijn boodschap voor 2011.
Laat maar komen en wees welkom.


Auke

©2010 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: