maandag 6 december 2010

Bezoeker boos: ‘Is dat niet gevaarlijk voor fietsers?’


Amsterdam Zuidoost - Bullewijkpad/Bijlmerpark - Michael loopt dagelijks door het vernieuwde Bijlmerpark. En maakt zich boos op dingen die volgens hem niet goed gaan bij de vernieuwing. Michael: “Nou dan zie je de poorten ook eens overdag. Zeg nou zelf, is dat niet gevaarlijk voor fietsers? Die fietsen zo tegen die dingen aan.” Na de slechte afwatering, lantaarns die het niet deden, wijst Michael nu op de slechte zichtbaarheid van de nieuwe sierpoorten van het nieuwe Bijlmerpark.

Het stadsdeel laat weten dat de poorten in de lijn van de paden zijn geplaatst. Dit in overleg met Werkgroep Verkeer en de Verkeerscommissie. Dus in samenspraak met de politie en de Fietsersbond. Zij hebben nog van niemand klachten gekregen.

Extra goed kijken naar zichtbaarheid
De voorlichter van het stadsdeel heeft wel gezegd dat het stadsdeel extra goed gaat kijken naar de zichtbaarheid van de poorten. En als ze tot de conclusie komen dat het niet goed is, meteen iets aan de zichtbaarheid gedaan wordt. Het heeft dus de aandacht van het stadsdeel.

Meldpunt Openbare Ruimte gebruiken
Het stadsdeel wilt graag klachten over de openbare ruimte direct horen zodat ze meteen iets aan het probleem kunnen doen. “We hebben graag dat mensen het melden bij ons Meldpunt Openbare Ruimte: 020-2525222. Of via internet,” vertelt de voorlichter van het stadsdeel.


Geen opmerkingen: