vrijdag 17 september 2010

Schaaktoernooi in Zuidoost, een oude traditie komt weer tot leven

Auke voor Buurtleven - Groenhoven - Schaakliefhebbers van de 2 schaakclubs Isolanie en Chaturanga in Zuidoost zijn de strijd aangegaan om weer meer leven in de lokale schaakwereld te krijgen. Ze hadden voor de 2e keer het Zuidoost Toernooi georganiseerd.

De 2e editie werd gewonnen door buurtbewoner Mark Pieterse. Hij nam 3 boekenbonnen en 2 flessen wijn als prijs mee naar huis. Mark woont in Zuidoost maar is lid van schaakclub BSG-Bussum. Wedstrijdleider Almar vond hem een verrassende winnaar omdat hij niet tot de favoriete werd gerekend.

Contact verwaterde
“Na het verdwijnen van schaakclub FSCRB uit Daalwijk, in de jaren ’90, verwaterde de onderlinge competities tussen de 2 overgebleven clubs Isolanie en Chaturanga. We willen de oude traditie weer oppakken,” zegt Bert Meester.

30 minuten bedenktijd
Het toernooi werd over 2 avonden gespeeld, 1 avond in Holendrecht en 1 in de collectieve ruimte Groenhoven. De spelers hadden maar 30 minuten bedenktijd per partij, met 3 partijen per avond. Zodra het schaakstuk was gezet drukte de speler zo snel mogelijk de klok in: ‘Tik…, tak…, tik, tak, tik…tak’.

Meer onderling contact
“Schaakclub Chaturanga is vooral van beneden de Gaasperdammerrweg en Isolanie van boven, uit de Bijlmer,” aldus Bert. Vroeger was er ook nog de schaakclub FSCRB in Daalwijk. En werd er ook in De Schakel, in Kikkenstein flink geschaakt. Met het weer organiseren van het toernooi willen de 2 clubs meer onderling contact opbouwen.

De plek voor denksport
Bert: “Het is de plek voor denksport. Leden kunnen elke week hier tegen elkaar spelen.” Op de toernooien kan iedereen meedoen tegen betaling van 2,- euro. Het volgende toernooi staat al gepland voor september volgend jaar.

Meer info:

Geen opmerkingen: