donderdag 9 september 2010

Natuur in de buurt: F en D buurt

Auke voor Buurtleven.nl - Frissenstein en Dennenrode - Veel groen met daarin grote betonnen flatgebouwen, dat was de opzet van de Bijlmer 40 jaar geleden. Nu zijn de grootste gedeeltes van de flats Frissenstein, Daalwijk en Dennenrode gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Alleen zijn de nieuwbouwplannen voor deze buurt of gecanceld of in de koelkast gezet vanwege de crisis. En is er het vele groen overgebleven waar je kunt wandelen.

Vanuit de verte zijn de kerkdiensten in de parkeergarages van Daalwijk en Dennenrode te horen. Voor de rest alleen maar het geruis van de wind door de bladeren van de bomen en struiken. Het is een oase van rust in hartje oude Bijlmer. Alleen om de paar minuten het geluid van een vliegtuig dat de landing heeft ingezet.

Vroeger een fietspad
De plantsoendienst houdt het gras kort en heeft ook paden gemaaid door de wilde aangroei. Tussen de hoge bomen en wilde struiken ligt een lange strook van kort gras. Vroeger slingerde hier het rode asfalt van Reigerbosfietspad. Enige tastbare wat rest van de gesloopte flats zijn, zo nu en dan, kleine betonbrokken en lichtblauw isolatie materiaal tussen het groene gras.

'Zen-moment, das ist very good'
Aan het waterkant zitten 2 mannen me hun blik op oneindig te vissen. De takken van de hoge bomen zorgen dat ze niet nat worden. Ze drinken een biertje. Het zijn 2 Roemenen. De 1 wil graag een babbeltje maken. Hij spreekt Duits. De andere alleen Roemeens. Het gaat hen vooral om even rustig te kunnen zitten. Het vissen is een bij zaak. André: "Wir habben hir unsere Zen-moment. Das ist very good."

Auke

Geen opmerkingen: