donderdag 19 augustus 2010

Strijd op de dansvloer: 1e Krumping avond een succes

Auke voor Buurtleven - Kraaiennest - Eerste Krumping sessie in K-City, Kraaiennest is een succes. 50 jongens en 1 meid, bijna geen toeschouwers, gingen los op de dansvloer in 1-tegen-1 wedstrijden. De winnaar Earthquake nam de hoofdprijs, een cadeaubon van € 100,- mee naar huis.

Krupming is ontstaan in Los Angeles en is aan het uitgroeien tot een wereldwijde danssub-cultuur. De Hip Hop muziek waarop gedanst wordt is grimmig. Het dansen is explosief, met veel agressieve expressie. Krumpdanser Stefan, artiestennaam Massive: “Er komt veel kracht bij kijken, dan trek je al snel een boos gezicht.”

Respect afdwingen
De krumpers, dansers, stoppen al hun emotie in het dansen: Massive: “Op de dansvloer eten ze elkaar op.” Een geslaagde move, beweging, dwingt respect af. Originaliteit is belangrijk: “Je moet je eigen stijl en karakter ontwikkelen.” Na het dansen wordt er bijgepraat, de handen geschud en vooral veel gelachen.

Strijd op de dansvloer
Massive legt uit: “Een sessie is waar we gewoon vrijblijvend dansen. Battlelen doen we op een call-out. Dan hebben we battles 1-on-1 of groep tegen groep.” In een battle roepen tegenstanders, een call out, elkaar de dansvloer op en strijden ze wie de beste is.

Pioniers
Een danser van N.T.K. groep uit Den Haag neemt afscheid van Massive. Een boks en tot volgende keer. “Netherlands True Krumpers, de eerste crew in Nederland,” aldus Massive. “In heel Nederland zijn ongeveer 50 echte Krump dansers. We hebben hier 50 krumpers binnen, ik heb ze geteld.” Wie er nu bij is ziet pioniers in actie.

Meer avonden volgen
De Krumpers kwamen vanuit Den Haag, Rotterdam en Haarlem om te dansen met Krumpers uit Zuidoost. Marcello: “In Zuidoost is het nog niet zo bekend. Dat willen we veranderen.” De try-out was een succes. Na de vakantie komen er lessen voor wie Krumplin wilt leren. En volgen er meer avonden. Aanmelden via krumpepedemic@live.nl

Auke

Geen opmerkingen: