maandag 7 juni 2010

Verlichting klok stadsdeelkantoor

Auke voor Buurtleven - Kort Nieuws - Anton de Komplein - De klok aan de gevel van het stadsdeelkantoor heeft nu led verlichting. Zo zijn de wijzers ook in het donker goed te zien. Buurtbewoners hadden brieven gestuurd waarin zij klaagden dat de klok niet te zien is in het donker. In 'motie 100' werd besloten dat de klok verlicht moest worden.

Laagste energierekening
Er is gekozen om de wijzers met leds uit te rusten. Dat is de oplossing met het laagste energieverbruik. En om dan alleen de wijzers te verlichten. Het was te duur om de rest, ‘de uren’ of ‘de vijf minuten’, ook te verlichten

Niet vies door vogelpoep

Andere ideeën om de klok te verlichten waren schijnwerpers die vanaf de overkant van het plein de gevel verlichten. Of met spotlights aan de gevel. Probleem was dat die te veel stroom verbruikten. De spots zouden ook nog eens snel vies worden door vogelpoep.

Klok van de wereld

De klok is een cadeau van de aannemer die het stadsdeelkantoor heeft gebouwd. De leds komen uit Zwitserland, het uurwerk uit Italië en de ambachtsman die de verlichting aanbrengt uit Noord-Brabant. De gespecialiseerde hoogwerker uit Boxtel. Ook in Noord-Brabant.

Auke

Geen opmerkingen: