zaterdag 12 juni 2010

Levensgevaarlijke situatie bij basisschool

Auke voor Buurtleven - reportage - Kelbergenpad - Levensgevaarlijke situatie bij basisschool De Polsstok. Elke week rijdt een vuilniswagen van het Stadsdeel over het fietspad en de stoep om één container te legen van Wipsa Kids kinderdagverblijf. Op het fietspad rijdt het tussen de scholieren die op weg zijn van en naar de middelbare school OSB. En voor de basisschool wordt het omringt door kinderen die al spelend naar het schoolplein lopen, rennen en fietsen. En ouders met kinderwagens.

Tien meter verder wel veilig
Dezelfde container kan tien meter verderop aan de andere zijde, aan de straat worden gezet. Naast de containers van basisschool De Polsstok. Daar is een ruime parkeerplaats. En de plek voor ouders die hun kinderen met de auto komen brengen.

Kan je er wat aandoen?
Brigitte, een bezorgde moeder vraagt: “Ga je een foto maken? Kan je er wat aan doen? Het is levensgevaarlijk. Ik heb er al eens wat van gezegd. Maar er is nog niks aangedaan.” De Polsstok ontkent dat ze signalen hebben ontvangen van bezorgde ouders. Volgens Jeroen, een lid van de ouderraadscommissie is dat opmerkelijk omdat de directeur van de Polsstok al lange tijd zelf zou klagen over de situatie.

Praten over wat te doen
Voor Buurtleven en als geschrokken ouder vroeg ik aan de begeleidsters van Wipsa Kids waarom de container daar staat. Ze hadden zelf ook al begrepen dat de combinaties van vrachtwagens en kinderen vaak fout gaan. Maar waarom staat het er dan nog? “Weet ik niet” Doet u er nu wat aan? “We zullen het erover hebben. En dan gaan we bespreken waar we het kunnen zetten.” Als uw huis in brand staat gaat u dan eerst overleggen of grijpt u meteen in? “Dank voor uw mening, meneer.” Maar uw functie is het waken over de veiligheid en de zorg van kinderen? “Onze kinderen zijn altijd binnen.”

Verantwoordelijkheid
Dit is een situatie die direct kan en moet worden opgelost. De container hoeft maar tien meter verplaatst te worden. En een afspraak dat de vuilniswagens alleen komen als alle kinderen binnen zijn. Waarom dit nog niet gebeurt is, lijkt te worden veroorzaakt door de ego’s. Mensen houden er niet van als ze worden aangesproken op het niet nemen van hun verantwoordelijkheid.

Direct doorgegeven
De bovenstaande foto met daarbij de vragen waarom deze situatie bestaat en wat er aangedaan gaat worden is naar diverse organisaties en instanties doorgestuurd. Zowel de politie als de politiek hebben gezegd dat ze direct de verantwoordelijke instanties hebben geïnformeerd en de situatie in de gaten houden. En hebben het ook neergelegd bij de verantwoordelijke in het Dagelijks Bestuur: Urwin Vyent (GroenLinks). Hij gaat over het Milieutechnisch Bedrijf, Handhaving en Openbare Ruimte.

Auke

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Auke,

En? Hebben ze er inmiddels 'actie' op ondernomen? Tussen aanhalingstekens, omdat dit wel zo weinig inspanning behoeft dat van ACTIE nauwelijks sprake is.... Erg slecht van dat bestuur.

Hartelijke groet,

Martijn