maandag 7 juni 2010

Huismeester Nellestein gaat met pensioen

Auke voor Buurtleven - interview/portret/achtergrond - Na 32 jaar als huismeester van Nellestein gaat Rein de Boer met Pensioen. Namens de bewoners en vele verenigingen van eigenaren werd er een afscheidsfeestje gegeven in het buurtcentrum Oase. Nellestein heeft al veel verschillende eigenaren gehad. Maar de huismeester Rein de Boer? "Hij bleef dezelfde rustige en vriendelijke huismeester" vinden de bewoners.

Beste buurt

Nellestein is anders dan de rest van Zuidoost. Alle gebouwen zijn van baksteen met verspringende daken en er is veel groen. "Dit is de Bijlmer niet! Dit is de wijk Gaasperdam. En van die wijk is dit de beste buurt. Met een dorpskarakter." zegt Rein trots.

Contact met mensen het mooiste
Wat vond Rein het mooiste van zijn vak? "Contact met mensen" zegt hij met klem. "De plek is aardig, maar het zijn vooral de mensen. Het is een veel gemengder publiek dan je ergens anders in Amsterdam tegenkomt."Te kort geschoten?

De druk en de hectiek zal Rein in ieder geval niet gaan missen. "Ik vind het vervelend dat ik altijd te weinig tijd en middelen heb. Dat ik tegen hele serieuze problemen aanloop waar ik wat aan zou moeten doen. Maar gewoon niet aan toe kom."

Positieve verhalen
"Ik kom alleen maar mensen tegen die allemaal positief over me zijn. Dat verbaast me een beetje. Soms heb ik wel het gevoel dat ik te kort geschoten ben."

Verpauperde mensen
Rein vertelt wat hem dan dwars zit: "Sociale misstanden daar loop ik ook tegen aan. Dat ik mensen zie verpauperen. Mensen met grote problemen. Het is heel moeilijk om oplossingen te vinden. Terwijl er toch aan mijn jasje getrokken wordt."

Werk mee naar huis

Hij woont in hetzelfde gebouw als hij werkt. Dat is dan wel een uitdaging om niet steeds het werk mee naar huis te nemen. Rein: "Ik probeer daar wel afstand van te nemen. Maar dat gaat moeilijk, hè. Je blijft dingen zien."

Auke

Geen opmerkingen: