maandag 7 juni 2010

Digitale schatkaart van Zuidoost

Auke voor Buurtleven - Kort nieuws - Stadsdeelkantoor - De Straat van Sculpturen, de kunstroute door de Bijlmer, krijgt een digitale versie: de Virtuele Straat. Een digitale schatkaart van alle kunstwerken in Zuidoost. Op de site kunnen bezoekers de kunstwerken bekijken, reageren en een eigen bijdragen leveren.

Legt alles vast
De Straat van Sculpturen is een grootschalig kunstproject. Het wordt om de tweejaar gehouden en daarom ook wel een biënnale genoemd. De eerste editie werd geopend in 2009 door Koningin Beatrix. De laatste zal in 2017 zijn. De site legt alles vast wat er gedurende het project gebeurt.

Internationale kunstwereld
De projecten halen de internationale kunstwereld naar Zuidoost. Waar internationale bekende kunstenaars samenwerken met lokale kunstenaars. “De Straat van Sculpturen brengt de wereld naar de Bijlmer. De virtuele Straat de Bijlmer naar de wereld”, aldus Sara Mattens van Vinger.nl.

Magisch augmented reality
De site maakt gebruik van de laatste technieken op internet gebied. Zoals augmented reality. Een techniek waarbij je de camera van je smartphone of je webcam op een voorwerp of symbool richt. En vervolgens op je beeldscherm een animatie uit het voorwerp lijkt te komen. Het is een wonderbaarlijke techniek. Wat zich het simpelst laat omschrijven als ‘magisch’.

Rijkdom in Zuidoost
Met deze projecten en de toepassing van de nieuwste technieken loopt de creatieve industrie in Zuidoost wereldwijd voorop op internet gebied. De presentatie was bedoelt om de bekendheid te vergroten onder beleidsmakers. Zodat ze zelf alle mogelijkheden zien om Zuidoost extra op de kaart te zetten. Als het ware een schatkaart naar de verborgen rijkdom in Zuidoost. Met maar twee beleidsmakers die kwamen kijken, blijft het voorlopig nog wel even een geheime schatkaart.

Auke

Geen opmerkingen: