donderdag 15 april 2010

Traumaheli verdwaald in de Bijlmer

Voor Buurtleven.nl De traumahelikopter die een vrouw in de Gouden Leeuw te hulp schoot, landde vamiddag op het grasveld bij Develstein. Aan de andere kant van de Bijlmer.

Daar stapte het team uit de helikopter Lifeliner 1 en ging lopend verder. Een politie-auto pikte ze op bij de scholengemeenschap om de artsen naar de juiste plek te brengen.

Agenten wilden iets anders
De agenten van de Landelijke Politie Diensten reden toevallig langs toen de melding over de vrouw binnenkwam. "We hadden hier een mooie plek. Voor de parkeergarage van de Gouden Leeuw. Maar de piloot had iets anders op het scherm."

Helikopter te zwaar?
De piloot wilde ook niet op het dak van de parkeergarage landen, omdat hij niet wist of het sterk genoeg was voor de helikopter van 2.850 kilo. Het sloopbedrijf Steenkorrel bevestigde dat zij met sloopmachines van 2 en 5 ton op de daken en verdiepingen staan.

Patiënt niet mee in heli
De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Er gaat bijna nooit een patiënt mee met de helikopter. Daarvoor zijn de afstanden in Nederland te klein," legt een agent uit.

Vliegende artsen
De helikopters worden ingezet om chirurgen sneller ter plaatse te hebben. De helikopter heeft meer spullen aan boord dan een ambulance en de dokters van de heli kunnen indien nodig ook meteen opereren.

Auke voor Buurtleven.nl

Geen opmerkingen: