dinsdag 27 april 2010

Openlucht fitnessruimte in gebruik

Auke voor Buurtleven.nl - De opening van de openlucht fitnessruimte werd een groot feest. In de stralende zon werden alle vrijwilligers bedankt en voor de kinderen waren er leuke spelletjes. Wethouder Els Verdonk knipte namens de gemeente de lintjes door.

Organisator Gilma Laurence over het feestje: "Er was geen geld, maar er is toch eten en drinken. En we hebben leuke dingetjes om weg te geven."

Cadeautjes voor de kinderen
Far West uit het winkelcentrum Venserpolder zorgde voor het eten. Pathé ArenA regelde cadeautjes die de kinderen die meedoen krijgen.

Iedereen is welkom
Gilma geeft iedere woensdagmiddag op het veldje een softballes. Daar komt de fitnessruimte nu bij. "Iedereen is welkom, gewoon hier heen komen."

Kinderen die niks doen
"Het was Co Steijn die de komst van de fitnesstoestellen mogelijk heeft gemaakt. Soms is er iemand nodig die zorgt dat mensen wat met elkaar gaan doen." Maar waarom voelt zij zich geroepen? "Ik zag veel kinderen rondlopen en niks doen. Dat kan niet."

Engelse en Duitse gebruiksaanwijzingen
Buurtleven merkt op dat de gebruiksaanwijzingen van de toestellen in het Engels en Duits zijn. Verdonk: "Het viel mij ook al op. Ik denk dat ze rechtstreeks vanaf de fabrikant komen en dat de teksten nog niet zijn vervangen."

Age 15: duidelijk
Ze bestudeert een van de gebruiksaanwijzingen: "Age 15. Dat moet duidelijk zijn." Ook de plaatjes hoe het toestel gebruikt moet worden zijn duidelijk.

Nooit meer
Ondertussen proberen 2 dames op leeftijd met veel plezier de toestellen. Het lukt ze. Ik vis naar een mooi fotomoment. Waarop Els met een glimlach zegt: "Dat zie je mij niet meer doen."

Auke voor Buurtleven.nl

Geen opmerkingen: