donderdag 15 april 2010

Nieuwe bruggen tussen E- en G-Buurt

Voor Buurtleven.nl De bouw van 2 nieuwe bruggen tussen de E- en de G-Buurt is eindelijk begonnen. Eerst werden er damwanden de grond ingeslagen. Daarna kon een grote boormachines de fundering boren.

Met de sloop van de Geinwijk en Groot-Eeftink werden de voetgangersbruggen over het water tussen de E en G buurten weggehaald. Nu de nieuwe laagbouw woonwijk al vier jaar bewoond is worden er nieuwe bruggen gebouwd.

Blauw Gele Speeluin
Kinderen kunnen dadelijk zo van de E-buurt naar de speeltuin tussen Raden Adjeng Kartinistraat en de Efua Sutherlandstraat rennen. Velen in de buurt zullen je raar aankijken als je de straatnamen noemt. De speeltuin is dankzij de kinderen beter bekend als ‘de Blauw-Gele Speeltuin’.

Toegankelijker
De bruggen vormen twee welkome levensaders voor de buurt. Nog makkelijker even naar de winkels in Ganzenhoef lopen. De bushaltes op de Daalwijk- en Bijlmerdereef worden voor een groter publiek toegankelijker. En er is meer ruimte om te sporten, te flaneren en te spelen.

Langste groenstrook
De brug aan de oostkant zal Endumeni met de Raden Adjeng Kartinistraat verbinden. De westelijke brug zorgt voor de langste groenstrook. Van Emfuleni via Rosa Luxemburgstraat tot en met Gulden Kruis.

Auke voor Buurtleven.nl

Geen opmerkingen: