zondag 18 april 2010

Klassefilm

Auke voor Buurtleven.nl. Basisschoolkinderen uit Zuidoost zijn getrakteerd op een uitje naar Pathé ArenA. Leuk, maar ook leerzaam. Later wordt de film namelijk nabesproken in de klas.

Van alle kanten komen kinderen naar Pathé ArenA. Rugzakje op, twee aan twee in de rij met de juf of meester voorop. In het midden en achteraan een ouder. Met z'n allen naar de film.

Klassefilm
Cinekid.nl en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie organiseren 2 keer per jaar de Klassefilm. Het doel van Klassefilm is kinderen te leren hoe ze een mening kunnen vormen over alle beelden die ze zien.

Geen Disney of Hollywood
Ook wordt de kinderen geleerd hoe ze kwaliteit kunnen herkennen. "Het zijn geen Disney of Hollywood films, maar films uit andere landen. Die worden niet overal draaien,” vertelt Suzanne.

Grootste van Europa
Deze maand hebben ze meer dan 6.500 Amsterdamse basisschoolkinderen in de zalen gekregen. Suzanne van Cinekid.nl: "Dit is het grootste filmeducatie project in Europa."

Niet bestaande vriend
Een achtjarige leerling van de De Polsstok doet verslag over de film Morrison Krijgt een Zusje. "Het gaat over een jongen die steeds stout doet en zijn vriend de schuld geeft… maar zijn vriend bestaat niet!"

Helemaal leuk
"Later ging hij zijn zusje verstoppen, omdat hij geen zusje wilt. De baby kreeg ook zijn kamer." Hoe hij de filmochtend vond? "Het is helemaal leuk!"

Auke voor Buurtleven.nl

Geen opmerkingen: