zondag 18 april 2010

De H-Spot van Heesterveld

Auke voor Buurtleven: Voordat Heesterveld echt wordt gesloopt wordt er een creatieve broedplaats van gemaakt. Kunstenaars krijgen ateliersruimtes en studenten goedkope woningen. Een belangrijke plaats in de buurt wordt galerie de H-Spot, Buurtleven ging er vast kijken.

Ymere had een prijsvraag georganiseerd: 'Wat te doen met de tijdelijk leegstaande woningen in Heesterveld?' Eva de Klerk stelde voor om er een creatieve broedplaats van te maken.

De H-Spot
Onder leiding van Eva opent de H-Spot eind mei de deuren. 2 jaar later moet de kunstgalerie al weer dicht. De sloop gaat namelijk sowieso door.

Groot wit vlak
Als we aankomen zien we Angelo Bromet in de weer met een groot wit vlak. "Dat zijn expositie wanden. Die hebben we gekregen van het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst)." Met zijn For the Love Of Art project richt Angelo in Heesterveld de H-Spot kunstgalerie in.

Traptrede voor kunstenaars
"De galerie heeft het doel om een traptrede te zijn voor kunstenaars. Net die trede tussen waar ze nu zijn en de hogere traptrede als het Imagine IC en het CBK" legt Angelo uit.

Ideale barbecueplek
Jonge kunstenaars krijgen zo een extra plek waar ze hun werk kunnen laten zien. Er zullen exposities, workshops en discussies worden georganiseerd. "En het is ook een ideale plek voor barbecues!"

Niet naar de IKEA
Als je bij metrostation Bullewijk uitstapt slaan de meeste mensen rechtsaf naar de IKEA. Sla nu eens links af. Misschien spot je iets voor bij je thuis aan de muur bij H-Spot.Auke voor Buurtleven.nl

Geen opmerkingen: