dinsdag 13 april 2010

Cappuccino, een appeltje voor de energie


Station Bijlmer ArenA - Kijk zo begint mijn week goed. Een perfecte cappuccino gemaakt door Max van Douwe Egberts’ Koffie Café. Hij zette mij een prachtige schuimkop voor. Met daarin de vorm van een appeltje. Met aan het steeltje een blaadje.

Het is weer maandag. Na zware weken was het afgelopen weekend bedoeld als een moment van gezelligheid, familie en rust. Vooral rust. Met klem rust. Op adem komen. Een weekend om tot RUST te komen!

Eén en ander
Wat wel vaker gebeurt als ik het ene plan, gebeurt het andere. ‘t Is het leven. Vooral mijn leven. Het werd mijn vrouw en mij allemaal te veel. Knallende ruzie. Het was een weekend vol drukte en totale drama. Uiteindelijk is alles wel weer goed gekomen. Maar geen rust dus.

Doodvermoeid
Dus nu zit ik doodvermoeid in een drukke plek te denken over de evenzo drukke weken die voor me liggen. En wat blijkt? Ik kom helemaal tot rust. Waarom? Een perfecte cappuccino van Max.

Is goed
Het Douwe Egberts Koffie Café in het Amsterdam Bijlmer ArenA station is voor mij de plek om even een bakkie te doen. De week te beginnen. Mensen kijken. Te genieten. De sfeer is aangenaam. Er is genoeg te zien. Het personeel is aardig. En bovenal het personeel is goed. Met heel soms een uitzondering. Das dan weer jammer. Maar in het algemeen: met veel aandacht maken ze lekkere koffie. In alle soorten en maten.

Voor geschoteld
Chantal heet me altijd welkom met een vriendelijke glimlach en een oprechte babbel. Het werkt als een figuurlijke aai over de bol. En ze weet me vaak te verwennen met een verassing als ik echt niet weet wat ik wil bestellen. Alles wat ze me voorschotelt is bij voorbaat lekker en perfect.

Zorgzaam
En dan Max. De man hanteert zorgzaam de kan met melk. Zorgt dat de melk op de juiste temperatuur is. Laat zich niet opjagen door stressende yuppen. Kijkt ondertussen nog eens op het bestelbonnetje. Schenkt de melk, niet in, maar op de koffie.

Helemaal joepie
En dan merk ik weer hoe de kleine dingen des levens me weer helemaal joepie maken. Op mijn cappuccino ligt in het schuim een perfect appeltje. Met blaadje. Ik sta ervan te kijken. Durf het eigenlijk niet meer aan te raken. Te mooi om te verpesten door het op te drinken.

Prikkie
Aangezien het nou ook niet de goedkoopste koffie is, hetzelfde merk heb je voor een prikkie in de Kiosk om de hoek, toch voorzichtig wat kaneelpoeder erop gedaan. En voordat ik het opdronk, een foto gemaakt.

Persoonlijke aandacht
Tot mijn vreugd merk ik dat ik er wel weer zin in heb. Een onverwacht moment van rust en genot. Nieuwe energie. Heerlijk. Douwe Egberts mag dan een groot merk zijn. Het is het persoonlijke en de aandacht dat het groot maakt. Daarvoor dank.1x cappuccino
Middel groot, medium, normaal
€ 2,90
In dit geval ‘gratis’ door een volle spaarkaart.
Tien stempels, 1 per bestelde koffie product.

Auke

Geen opmerkingen: