maandag 8 maart 2010

Timberlands na een maand stuk

Timberland Outdoor Performance. Ik was helemaal in mijn sas met mijn eerste echte Timberlands. Maar na ruim een maand dragen was de linkerveter gebroken en vertoonde de rechter grove slijtage.

Perry Sport ArenA gaf als verkopende partij zonder problemen niet bijpassende nieuwe veters. Veters die qua kleurstelling behoorlijk vloekte met de rest van de kleuren van het ontwerp.

Bij het vervangen van de veters bleek een metalen veter-ring op de schoen gebroken te zijn. Hierop besloot Perry Sport de schoenen terug te nemen. Splinternieuwe Timberland schoenen van € 109,99 behoren niet na een maand normaal dragen defecten te vertonen.

Mijn maat hadden ze niet meer op voorraad. Bij gebrek aan beter werd het zelfde model meegegeven in een vrouwen maat. I.p.v. mijn M8,5 voor mannen werd het de vrouwen maat W11. Het zou iets smaller zijn. Dat gaf geen probleem. Naast elkaar gezet, er was geen zichtbaar verschil in grootte.

Perry Sport verzekerde dat tussen de maat 8.5 voor de man met 11 voor de vrouw dan ook geen verschil zit. En toch lopen ze niet zo fijn als de originele aanschaf. Dilemma: ik heb voor €109,99 Timberlands aangeschaft die perfect liepen maar loop nu in Timberlands die niet lekker lopen. Buiten mijn schuld om. Zoals ze nu lopen zou ik ze nooit hebben aangeschaft.

Dat zit mij dwars. Voor het eerst van mijn leven heb ik echte Timberlands Outdoor Performance gekocht. Dat was op 15 januari van dit jaar. Helemaal blij als een kind. Maar in ruim een maand, 4 maart terug in de winkel, waren ze stuk.

Dat is niet de bedoeling van een top merk als Timberland. En dat was ook niet de insteek van mijn uitgave van 109,99. Ik loop veel voor mijn werk en heb daarom betrouwbare stevige stappers nodig. Die ook nog netjes en representatief eruit zien. Vandaar dit model.


In de winkel had ik weinig andere keus dan het vervangende paar te accepteren. Ik stond letterlijk in mijn sokken en hield me maar bij mijn leest. Dus liep ik de deur uit met grote twijfels. Op de ter vervanging aangeboden schoenen.

Nu bedacht ik ‘laat ik eens gewoon een brief schrijven naar het hoofdkantoor van Perry en Timberland zelf. Bij deze dus. Volg nu op mijn blog het verhaal van mijn eerste Timberlands. Ondertussen mijn tweede paar Timberlands. Zal ik verliefd blijven op het merk en haar service. Of was het een miskoop?

Auke

Geen opmerkingen: