dinsdag 16 maart 2010

Premiére Alice In Wonderland IMAX 3D Pathé ArenA

Artikel en foto's geleverd aan www.buurtleven.nl:

Pathé ArenA, woensdagavond 10 maart. Bezoekers voor de nieuwste Alice In Wonderland film worden feestelijk verwelkomt door tientallen Alice-look-a-likes. Een mannelijke bezoeker van middelbare leeftijd heeft zich voor de gelegenheid ook uitgedost als een Alice. In een ouderwetse roze meisjesjurk, inclusief luier.

Een verbaasde Pathé medewerkster vraagt of de beste man het niet koud heeft. Waarop hij antwoordt dat hij twee jassen bij zich heeft. En een zeer grote fan is van Alice In Wonderland.

De feestelijke aankleding van de première is een eigen initiatief van de bioscoopmanager Stéphane Liguy: “We doen het voor de gasten. Om het extra leuk te maken.”

Pathé ArenA is de enig bioscoop met een IMAX zaal in Amsterdam. Ziet hij andere bioscopen als concurrent? “Nee. Als mensen thuis blijven, dat is mijn grootste concurrentie.”

De verfilming is een vervolg op het originele sprookje uit 1865. Het kleine meisje Alice is inmiddels 19 jaar oud als ze nog eens het konijnenhol ingaat om diverse avonturen te beleven. Avonturen waar de logica verre van logisch is.

De film is geregisseerd door Tim Burton. Met o.a. in de hoofdrollen Anna Hathaway en Johnny Depp. En dreigde niet in de Nederlandse bioscopen te komen omdat de Walt Disney de film te snel wilde uitbrengen op DVD.

De film is op de normale manier en in 3D te zien in diverse zalen in Amsterdam. In het Engels maar ook als Nederlandstalige film speciaal voor kinderen. En speciaal in Pathé ArenA als 3D IMAX in het Engels.Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: