vrijdag 19 maart 2010

Omdat muziek voor iedereen is

Hofgeest - zaterdag 13 maart. Muziekcentrum Zuidoost houdt een open dag met de slogan: ‘Omdat muziek voor iedereen is’. Overal lopen kinderen. Staan ze te poppelen en op elkaars tenen. Ze wachten ongeduldig op hun beurt om een instrument vast te mogen houden.

Noten kraken
Uit elke kamer en hoek komen muziek klanken. De ene keer is het een chaos aan per ongeluk gespeelde noten. De andere keer is er daadwerkelijk een samenspel van klanken te horen.

Magie in de lucht
Violen, cello’s, piano’s, trombones, trompetten, drums en gitaar. Menig instrument is veel te groot voor het kind dat met bewondering het instrument vasthoudt. Het is een vrolijke warboel waar de magie van muziek door de lucht zoeft.

Is ook leuk
Ouders volgen hun kinderen met een glimlach. Zou er een nieuwe Jimmy Hendrix of Alicia Keys in zitten? Of wordt het een overdonderend lawaai op zolder of in de kelderbox met een kind op een drumstel? “Blokfluit is ook leuk”, zegt een ouder. In de hal noteren medewerkers aanmeldingen voor het nieuwe cursus jaar.

Goede tijden
Een muziek-juf speelt op een basgitaar. “Hé, dat is Rappers’ Delight!”, roept een kind. “Beter zeg je Good Times van Chic”, antwoordt een vader. “Ah, we hebben een kenner”, voegt de juf toe. Ze vervolgt met de bass-line van Rick James’ Super Freak. De vader probeert te rappen: “Can’t touch it.” De juf gaat verder met ‘Another One Bits The Dust’.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: