dinsdag 1 december 2009

House Of Hiphop presenteert documentaire over Westcoast Hip-Hop

Hip-Hop platform House Of Hiphop zal in december een eerste documentaire presenteren. Onderwerp van deze documentaire is de Hip-Hop scene aan de westkust van de Verenigde Staten. De documentaire “Westcoast Special, A documentary about Westcoast Hip Hop Music” is zondag 20 december voor het eerst te zien in P3 te Purmerend voordat Westcoast artiest Xzibit het podium betreed.

Westcoast Special is ook te zien tijdens de andere optredens van Xzibit, 22 december in het Paard van Troje in Den Haag en 23 december in Hedon in Zwolle. Na deze 3 premieres is Westcoast Special ook elders in het land te bekijken. Locaties en data zullen binnenkort bekend gemaakt worden op www.houseofhiphop.nl.

De documentaire onderzoekt de ontwikkeling en de relevantie van de huidige Westcoast Hip-Hop scene aan de hand van interviews met artiesten als Ice Cube, Xzibit, Kurupt & Daz (Tha Dogg Pound), funkheld George Clinton, DJ Muggs (Cypress Hill), Too $hort en E-40. Gedurende de documentaire zijn de artiesten aan het woord en zij geven hun mening en visie op de Westcoast Hip-Hop scene. Muziek voor de documentaire wordt geleverd door 2 Nederlandse producers met grote liefde voor de Westcoast Hip-Hop: Big2 van the Opposites en Fabian Dech van Gotcha!

In navolging van de website, de optredens, de masterclasses en de TV items, brengt het platform House of Hiphop nu dus deze documentaire. De visie die op de andere uitingen van toepassing is, geldt ook voor Westcoast Special. De documentaire is namelijk gemaakt zonder budget en vooral uit liefde voor Hip-Hop.

Een voorproef van Westcoast Special is nu te bekijken in de vorm van een trailer.
Deze trailer is hier te bekijken: [ http://www.youtube.com/watch?v=5x63opUwSVQ ]


Meer info:
House Of Hip Hop http://www.houseofhiphop.nl/

Geen opmerkingen: