maandag 12 oktober 2009

So So Lobi voor Ishmael 'Weezy' Gumbs

De Bijlmer Hip Hop scene toont haar liefde voor een vermoorde vriend: Ishmael ‘Weezy’ Gumbs. Met een concert verzamelen artiesten geld in voor de nabestaande van de jonge vader.

Op zondag 18 oktober treden de volgende artiesten op in jongerencentrum No Limit: Kiddo Cee, Rex-n-Undercover, M.O. & Brakko, Dret & Krulle, Gikkels en de Green Gang. De avond wordt gehost door 101Barz’ Rotjoch, MC Fit van ‘Flinke Namen’ en de DJs Jane Joe, Chief, Jah, MBA en TLM. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het jongerencentrum en Stadsdeel Zuidoost.

Stichting Bijlmer Style en Samen Sterk Records gebruiken het concert als startschot van meerdere acties tegen het vele vuurwapengeweld in het stadsdeel Zuidoost. Het is de bedoeling dat er workshops, debatten, een foto-campagne en videoclips volgen.

M.O. & Brakko zijn de winnaars van de afgelopen Grote Prijs Van Nederland (GPNL) en zij hebben net hun tweede album ‘Koester’ uitgebracht. Gikkels bracht het lied ‘Doofpot’ uit naar aanleiding van eerdere schietpartijen en de uitspraken van stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet en politiechef Bernard Welten. Hiermee haalde Gikkels de voorpagina van Het Parool en werd hij geïnterviewd door Nova. Green Gang heeft een remix met videoclip van ‘Doofpot’ gemaakt.

Dret & Krulle staan momenteel in de finale van de GPNL. In hun laatste videoclip ‘Verder’ is Ishmael te zien als 'één van de jongens'. Twee dagen na de opnamens van de clip, maandag 21 september, werd de 19 jarige vader met pistoolschoten vermoord in de speeltuin bij Kraaiennest.

Auke VanderHoek


Meer info:
Datum: zondag 18 oktober.
Tijd: 18.00 - 23.00 uur.
Locatie: No Limit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam Zuidoost.
Entree: €5,-

Eventuele sponsors voor de avond kunnen zich aanmelden via
Bijlmer Style
tel: 06-395 756 24
e-mail: bijlmerstyle1102@gmail.com

Geen opmerkingen: