zaterdag 31 oktober 2009

Next was in zijn uppie: alleen R.L.

De R&B Throw Back Party in de Heineken Music Hall van 30 oktober 2009. Met aangekondigde optredens van New Edition, AZ Yet, Montell Jordan, Shai, Jon B, Adina Howard, Case en Next. Althans Next was in zijn uppie, alleen R.L. (foto) stond op het podium.

Ik was op pad voor The Vanguard, voor mijn blog en Pay & AQ Report. Pay was al bezig met interviews in het hotel. En ik liep de Heineken Music Hall binnen om er eerder dan bedoeld, na twee optredens, er ook weer uit te lopen.

Wat me het meest opviel waren de vips. De normale entreekaarten waren € 45,- exclusief servicekosten. Maar voor € 150,- (ook ex servicekosten) waren er vip tickets. Daarvoor kreeg de vip in ieder geval een uit voetenbanken samengestelde sofa met wat te drinken op een bijzettafeltje.

Geplaatst in een speciaal voor de vips afgezette 10 meter brede strook voor het hele podium. Wat een extra lege ruimte tussen de artiesten en de enthousiaste fans in de donkere zaal vormde. De vips zaten als dikke goudvissen in een vissenkom te kijk. Niet echt bevorderlijk voor de sfeer.

Het idee van de vip tafels is zo slecht nog niet: gasten die extra willen betalen extra verwennen. Beter idee is om niet de gehele lengte voor het podium, maar een klein stukje aan de zijkant, hiervoor te reserveren.

Meer privacy voor de vips en een betere interactie tussen het publiek en de artiesten. En gebruik sofa’s met een hoge rugleuning. Dan kunnen de koppeltjes romantisch tegen elkaar aan schuren. De oogstrelende dames en de zwijmel muziek vragen hier gewoon om.

Ik zelf had niet veel gezien. Ik had kennelijk mijn dag niet en kreeg het aan de stok met de organisatie 1st Priority. Ik werd pissed van het heen en weer ge-jojo van de pers en trok hierover mijn bek open. Wat niet echt bevorderlijk voor de goede werkrelatie was.

De foto en video journalisten mochten alleen de eerste twee nummers van elke act fotograferen. Dat is normaal. Om dan gewoonlijk aan de zijkant of in de zaal te kunnen wachten op het begin van de volgende act. Ondertussen kan het perskorps dan zien wat er gebeurt en informatie verzamelen voor de verslaglegging.

Maar dit keer moest iedereen van de pers weer terug naar de receptie aan de achterkant van het gebouw. Wachten in een onaangenaam halletje -wel met hele mooie foto’s aan de muur- op het begin van de volgende act. Niet de meest aangename manier om een goed en leuk verslag te kunnen maken van het R&B feest.

Live verslag op de HMH site

Ik moet wel even vermelden dat ik naar binnen was gelopen zonder dat ik op de perslijst stond. Gonzo Power! En dat 1st Priority mij tolereerde en mijn gang liet gaan, wat dan ook wel weer heel aardig van ze was.

De opkomst van de pers was minder dan verwacht waardoor er toch ook wel plaats was voor mij in de Heineken Music Hall. Maar een betere vertroeteling van de pers, en vooral de eigen Hip Hop, Urban en R&B pers, die veelal voor de liefde werkt, zal altijd welkom zijn.

Bij thuiskomst stond op de site van de Heineken Music Hall het volgende:
“Op 30 oktober werden de R&B -en soulnummers weer de goede herinneringen van vroeger terugbrengen, zoals dit werd gedaan op de eerste editie in november 2008.”

Ik mompelde in mezelf dat de auteur kennelijk ook niet meer zo heerlijk helder was terwijl ik opzoek ging naar een opener om mijn ‘twist-to-open’ Grolsh flesje te gaan nuttigen. Na tien minuten viel het kwartje: schroefdraad. Twist to open…

Auke VanderHoek

Meer info:

1 opmerking:

Randall zei

Ik vroeg me al af waar je opeens gebleven was. Achteraf best goed te doen hoor, na de 3e act konden we gewoon blijven staan en onbeperkt filmen. Maar 1st Priority had gewoon de zaken niet goed voor elkaar idd...