zaterdag 3 oktober 2009

‘Ladybird In Concert’ een klassiek cross over bij opening Bijlmerpark Theater

Ladybird In Concert is een kruisbestuiving van een klassiek orkest met andere muziekstijlen uit de Amsterdamse Bijlmer. Voor het eerst te horen bij de opening van het nieuwe Bijlmerpark Theater op 11 oktober 2009. Een speciaal programma van Stichting Breathing waarin de klassieke muzikanten van Combattimento Consort Amsterdam samenspelen met top muzikanten uit de Bijlmer die de klassieke klanken van Salsa, Caribbean, Jazz en Arabische muziek tot een spannend geheel laten vormen. Een muzikaal verhaal over moed en inspiratie.

Het unieke nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw Amsterdam van begin dit jaar onder leiding van Orville Breeveld, artistiek leider Stichting Breathing, en Bart Schneemann, artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble, smaakte naar meer. Het concert werd destijds door de VARA uitgezonden op TV. Dit keer komen de muzikanten van Combattimento Consort Amsterdam vanuit de grote klassieke podia naar het nieuwe Bijlmerpark Theater. Om zo een hele nieuwe doelgroep kennis te laten maken met een unieke mix van muzikale stromingen.

Onderdeel van het programma op 11 oktober zijn de uitvoeringen van de winnaars van de compositie wedstrijd voor kinderen tussen vijf en tien jaar. De wedstrijd werd gehouden tijdens het zomerfestival van het Krater Theater eerder dit jaar. De kinderen zullen hun liedjes, die als onderwerp het lieveheersbeestje hebben, samen met alle muzikanten laten horen.

Het programma is een try-out van de theater voorstelling ‘Ladybird In Concert’ dat in 2010 op de planken van de verschillende theaters in het land zal staan. De voorstellingen zullen het verhaal vertellen van de belevingen van klassieke muzikanten uit een gerenommeerd gezelschap en topmuzikanten die de multiculturele muziekstijlen uit de Bijlmer voortbrengen. Een verhaal van een muzikale reis op zoek naar liefde, de blues, overwinning en geluk. Er worden verbindingen gelegd tussen de culturele en sociaal maatschappelijke verschillen waarbij de overeenkomsten door middel van muziek en dans hoor- en zichtbaar worden gemaakt. Het belooft een uniek muzikaal spektakel te worden.

Naast de eerder genoemde muzikanten van Combattimento Consort zullen de volgende vocalisten optreden Zanillya (Arubaanse en Macedonische Hip Hop en spoken word), Joancy (Afro en Classic jazz), Teema (Arabisch), Amy Fasola (jazz en pop). En de volgende formaties: Bijlmer Gitaartrio met David van Olst (flamenco), Jan Wouter Oostenrijk (jazz en arabisch) en Orville Breeveld (jazz en fusion). De hele avond wordt gepresenteerd door Jetty Mathurin en Jörgen Raymann. Arrangementen verzorgd door Orville Breeveld, Lorenzo Mignacca en Combattimento Consort

Meer info:

Geen opmerkingen: