woensdag 28 oktober 2009

Kliekjes maaltijd van kiekjes

Zes foto’s die doelloos de eindstreep haalde. Afvragend wat ermee gedaan moest worden. Het maar op één bord gelegd: kliekjes maaltijd van kiekjes. En zo is mijn bureaublad ook weer opgeruimd.

Foto’s van vier lelijke kerels; is niet lekker maar gezond. En vier mooie vrouwen, is weer wel lekker en ook nog eens gezond. De foto’s zijn genomen op de boekpresentatie van Smoelwerk in de Watt, Rotterdam (19-09-2009). Een uitgebalanceerde maaltijd dus. Met als dessert -het toetje- een foto van het So So Lobi concert (18-10-2009).

Op de foto bovenaan, de oprichter en hoofdredacteur van Hiphop In Je Smoel, Dave Vanderheijden. Hij houdt het graag puur en van commercie moet hij dan ook niks hebben. Maar als er dan zo’n aangename jonge dame -Veronica van Hoogdalem- van het commecriële TV station TMF naast je komt zitten. Dan staan we haar natuurlijk wel te woord. Licht aan, geluid aan, camera? Actie! En handen thuis.

Grootmeester JPK

Grootmeester JPK, Jean Pierre Kin, had een zware klus dit jaar: de vormgeving van het boek Smoelwerk. Na het uit de doos te hebben gerukt en de geur van de inkt te hebben opgesnoven, eindelijk bijkomen van al het werk aan tafel met een biertje. Stralend van geluk het boek tegelijk proberen te lezen en er over praten met vrienden. Ging niet helemaal soepel; het echt lezen kwam later.

Saul van Stapele was er namens het NRC. Hij is de auteur van het boek Van Brooklyn Naar Breukelen. Hij keek het door met een kritisch oog. Onderin staat door heel Smoelwerk een tijdslijn. De bladzijde 51, op de dag dat Saul's boek 'Van Brooklyn…' uitkwam (26-06-2002), is wit gelaten.

Journalist Saul van Stapele

Backstage kom ik nog mijn oude schoolmaatje tegen: I.N.T. Samen met Melodee vormt hij het aangename duo La Melodia. Waarvan ik het optreden, zoals die van vele andere, totaal gemist had.

DJ I.N.T. & MC Melodee: La Melodia

Mickey had de spirit goed te pakken. Het boek streelde haar ego. Wat ook weer extra kracht geeft om door te gaan met de kunst. Boem.

Graffiti artiest: Mickey

DJ Jane Doe

En op het So So Lobi concert hing haar werk (dat ze samen met Azhq had gemaakt) als backdrop. En sierde daarmee een zeer mooie avond op. Geheel in het plaatje passend: DJ Jane Doe. “It’s A mans world but wouldn’t be nothing without…” Waardoor het aan de eerst genoemde persoon weer verweten kan worden: “Dude, hoe kon je haar nou niet zien staan?”

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: