zondag 11 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS): Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders eigen antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. Er zijn meer mensen die hebben meegewerkt aan het boek en aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Hoe heet je?
Serife de Jong of ook wel Listig. Hoe ik aan Listig kom? Een jaar of tien geleden… eigenlijk geen idee. Het is ooit zo gekomen. Klonk leuk en ook weer niet te braaf.

Wat doe je bij HIJS?
Ik hou me bezig met het tien jaar HIJS project. Ik ben het hoofd van de expo. En ik heb jarenlang heel veel gefilmd en gefotografeerd. Soms wel drie feestjes in de week. Dat was toen ook heel leuk. Wat dat betreft heb ik dat wel een beetje gehad. Ik heb alle optredens die ik wilde zien wel gezien. Zo nu en en dan vind ik het nog steeds leuk. Maar, ik weet niet, misschien ‘te oud’? Is ook weer een slecht woord, het is inderdaad tijd voor vernieuwing.

Wat betekent HIJS voor je?
Ik heb heel veel relaxte mensen leren kennen die nu vrienden zijn geworden. En ja, het is leuk dat er Hip Hop bij zit, haha. Ik hou van die muziek, niet het voorgekauwde ding. Dat het een stukje verder gaat dan wat de meeste mensen verstaan onder Hip Hop.

Wat betekent Hip Hop voor je?
Wat betekent Hip Hop voor me? Tja… gewoon relaxte muziek om naar te luisteren. Ik denk er niet zo hard over na. Als iets me aanspreekt of het klinkt gewoon fijn, het voelt gewoon goed, dan ga ik daar voor. Wat is Hip Hop? Ja…?

Wat is puur voor jou?
Ik hoor het Yid zo nu en dan zeggen. Mij zegt het nog niet zoveel wat ‘HIJS: puur!’ betreft. Vaag hè? Wat is puur voor mij? Dat vind ik ook een lastige vraag, gewoon genieten. Gaan waarvoor je wilt gaan. Doen wat je wilt doen. Ja!

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: