maandag 12 oktober 2009

De smoel achter het werk

Hiphop In Je Smoel (HIJS) doet al tien jaar verslag van de scene: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders eigen antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. Er waren meer mensen die hebben meegewerkt aan het boek en aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Wat is je naam?
Maximus Prime, mijn echte naam is Max Ohlenslchager. Ik zag in een film de naam Maximus, dat was voor Gladiator, en toen had ik daar Prime aan toegevoegd, ook voor dat de nieuwe Transformers uitkwam met daarin een Maximus Prime. De laatste tijd noem ik me gewoon Maximus.

Wat doe je bij HIJS?
Feesten organiseren. Met mijn eigen bedrijf, Soul Control, was ik daar al mee bezig, op een gegeven moment kruisten mijn wegen die van Hip Hop In Je Smoel. Toen hebben we samen Relevent Elements georganiseerd. Gevolgd door meer feesten.

Wat betekent HIJS voor je?
Een onafhankelijk platform waar creativiteit tot het maximale kan worden benut. Of je nou leuk kan tekenen, een goede verkoopbabbel hebt, goed bent in draaien, MC-en of schrijven. Als jij iets goed kan gerelateerd aan Hip Hop dan biedt Hip Hop In Je Smoel daar een plek voor. Dat vind ik leuk.

En wat betekent Hip Hop voor je?
Het betekent meer voor mij dan ik zou kunnen omschrijven. Ik was twaalf toen ik Public Enemy hoorde, …er gebeurde gewoon iets met mij, wist niet wat mij overkwam, er was zo’n energie, dat greep mij enorm aan. Ging ik ook naar andere Hip Hop luisteren en elke keer kreeg ik in die periode hetzelfde gevoel.

Wat is voor jou puur?
Als er geen toevoegingen bij zijn gedaan. Gewoon zoals het is. Bij HIJS slaat dat op die pure creativiteit, los van enige commercie, we gaan niet mee met hypes, we blijven bij de kern. De kern is gewoon de pure, onbedorven creativiteit van artiesten. Ik denk dat wij daar als redactie warm van worden. En als redactie dan ook graag dat platform bieden op HIJS.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: