dinsdag 27 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS) bestaat 10 jaar: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. En er waren een aantal medewerkers aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Wat is je naam?
Jean Pierre Kin daarmee zijn de letters J, P en K dus mijn initialen. Mijn oma gaf jaren geleden aan alle kleinkinderen een gouden ring met de hun initialen erin. Dat was de eerste keer dat ik eigenlijk ‘JPK’ opmerkte. En sinds die tijd gebruik ik het als naam.

Wat doe je bij HIJS?
Momenteel ben ik het boek, wat de lezer nu leest, aan het vormgeven. En dat is heel veel werk, echt heel veel werk. Het wordt letterlijk en figuurlijk een dik boek. Moet natuurlijk ook. Het moet dik zijn! En ik heb bijvoorbeeld de verzamel CD Hip Hop In Je Smoel Volume 1! vormgegeven.

Wat betekent HIJS voor je?
Een plek waar ik mijn ei, mijn eigen ideeën kwijt kan. Met mijn werk moet ik steeds creatief zijn in opdracht en maken wat andere willen. Ik zocht een uitlaatklep waar ik bezig kon zijn met wat mij bezig houd. Wat ik mooi vind. Waarmee ik me ook weer kon opladen. Ik heb toen een fotocamera gekocht en ben op pad gegaan voor Dave. Een camera is het makkelijkste middel om bij magazine’s binnen te komen.

Wat betekent Hip Hop voor je?
Ik hield al van de muziek. En ik volgde graffiti ook al een hele tijd. Maar pas bij de eerste editie van Double Talk in het jaar…, geen idee meer, maar het was in Frascati en de Paradiso. Kwam ik pas tot de ontdekking dat Hip Hop uit 4 elementen bestaat; die samen de cultuur vormen.

Wat is voor jou puur?
Als het vanuit jezelf komt. Als je geen enkele compromis hebt gedaan aan wat jijzelf wilt doen. Doe wat je wilt doen. Maak wat je wilt maken.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: