dinsdag 20 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS) bestaat 10 jaar: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. En er waren een aantal medewerkers aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Wat is je naam?
Maarten Warning.

En wat is je straatnaam?
Warhead, het is beetje een verbastering van mijn achternaam; Warning. Ik pakte het eerste gedeelte en met ‘Warhead’, wordt het een beetje gevaarlijker.

Wat doe je bij HIJS?
Op dit moment niks meer. Maar ik heb een periode gehad waar ik heel veel recensies schreef van party’s en interviews deed.

Wat betekent HIJS voor je?
…euhm, ja, euhm… het is wel, euhm, ja, een uniek boekje geweest. Mensen leren kennen. Ervaringen opgedaan die ik normaal nooit zou krijgen. Artiesten ontmoet, op trips geweest, alles… Het is dus wel een belangrijk hoofdstuk in mijn leven. Absoluut!

Wat betekent Hip Hop voor je?
Hip Hop, ja. Het is… euhm, het is wel iets wat me heeft gevormd tot de persoon die ik hedendaags ben.

Wat is voor jouw puur?
Puur, puur… puur is euhm, zonder dubbele bedoelingen, zo puur gewoon het ding doen wat jij voor ogen ziet zonder daar meer mee willen te winnen dan voor je zelf iets neer te zetten.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: