donderdag 22 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS) bestaat 10 jaar: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. En er waren een aantal medewerkers aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Wat is je naam?
Ik heet Bleek (Vincent van der Does) eerst heette ik L-B-No als in Albino maar niemand die wist hoe mijn naam uitgesproken moest worden. De host wist dan niet hoe hij mij moest aankondigen. Eenmaal in het Nederlandse een rijm geschreven; Reggy Lines zei toen: “Je moet gewoon Bleek heten.”

Wat doe je bij HIJS?
Ik schrijf recensies en host alle feesten van of waar HIJS bij betrokken is. Ik ben begonnen met hosten omdat ik zo weinig goede hosts hoorde. Dat kon beter en ik doe het kennelijk goed; Dave schuift mij automatische naar voren. Soms moet je bij Hip Hop publiek alles uit de hoed toveren om de aandacht vast te houden. Misschien dat het helpt dat ik een leerkracht ben? De hele tijd zorgen dat de aandacht op het onderwerp blijft. Wel van een ander niveau, haha.

Wat betekent HIJS voor je?
Het heeft twee kanten, ik ben ook actief forum bezoeker. Ik kom op een leeftijd waar steeds minder mensen actief met muziek bezig zijn. Op een forum ontmoet ik gelijkgezinde. Over Hip Hop praten, nieuwtjes uitwisselen en discussiëren, etc. Als ‘werkgever’ is HIJS een leuke manier om bezig te zijn in de scene.

Wat betekent Hip Hop voor je?
Poe…!? Het heeft me heel erg gevormd. Door Hip Hop kreeg ik een andere kijk op zaken dan mijn ouders. Het gaf me een brede diepe realistische blik in de wijde wereld. Door Hip Hop ging ik luisteren naar Jazz en Soul. Door Hip Hop maak ik makkelijker contact met verschillende culturen. Het heeft me cultureel zo verrijkt, het heeft me multicultureel gemaakt.

Wat is voor jou puur?
Hahahaha…. Puur is jezelf blijven en zijn. Al het andere, fok dat.

Auke VanderHoek

Rectificatie:
Stond Vincent van der Hoes, moet Van der Does zijn

Geen opmerkingen: