dinsdag 20 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS) bestaat 10 jaar: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. Er waren een aantal medewerkers van de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Hoe heet jij?
Haha, Peter (Oostinga).

Hoe kom je aan je straatnaam?
De naam van de straat waar ik woon? Of mijn artiestennaam, die is verzonnen door mijn compagnon van het Swat Team: DJ Knowledge. Wat je erbij moet denken? Een hele aardige jongen.

Wat doe je bij HIJS?
Ik ben daar lid van de redactie, doe daar niet veel meer. Lid van de crew. Nu heel hard bezig met tien jaar HIJS. En ook bij de party’s ben ik altijd wel betrokken, met het boeken van de artiesten. Dat soort dingen. Ja, weet ik veel? Bannertjes maken. Beetje van alles eigenlijk. Ja, en ik presenteer HIJS op Kink.FM.

Wat betekent HIJS voor je?
Ja, euhm, een platform met mensen die allemaal een beetje dezelfde kant op werken, zeg maar. De bezoekers maar ook vooral de mensen die erin zitten, een clubje van mensen waar ik mijn ei kwijt kan. Ja, dat is hem een beetje.

Wat betekent Hip Hop voor je?
Ik denk zo’n beetje tachtig procent van mijn leven voor me. Het is begonnen met muziek checken, het produceren van dingen, DJ-en en bij HIJS dingen doen. Het heeft een overheersende rol in mijn leven. Ik heb ook een dochter, zij is natuurlijk nummer één in mijn leven.

Wat is puur voor jou?
Puur is gewoon puur, ja, euhm…, ja echt 100% jezelf zijn, doen wat je wilt. Harder dan dat wordt het niet. De uitdrukking is ontstaan na een verwijt van Andrew Makkinga n.a.v. het relletje met Brainpower en o.a. Sores op het vijfjarig HIJS feest, zei hij dat bij HIJS alleen maar puristen zitten. Laten we het dan ook maar gebruiken als geuzenaam: “we zijn puur”!

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: