maandag 12 oktober 2009

De smoel achter het werk

Hiphop In Je Smoel (HIJS) doet al tien jaar verslag van de scene: Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders eigen antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. Er waren meer mensen die hebben meegewerkt aan het boek en aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Hoe heet je?
Rik (Rik Spruijt, red.) gewoon mijn echte naam.

Wat doe je bij HIJS?
Nu een paar jaar in de redactie. Schreef vooral veel recensies, reviews en af en toe een interview. En sinds een tijdje zit ik ook in de crew, waarin we dingen bespreken wat we met HIJS gaan doen. Ik ben nu druk met het boek bezig. Daar schrijf ik voor.

Wat betekent HIJS voor je?
Een heel goed initiatief dat niet over de begaande wegen gaat maar zelf één probeert te leggen waarin we opkomend talent een platform bieden. Wij zijn instaat om heel vroeg talent te spotten. En dat zie je ook terug, dat je heel vaak ziet dat een artiest doorbreekt en dat wij een paar maanden of een jaar daarvoor al een artikel van die artiesten hebben op de site.

Wat betekent Hip Hop voor je?
Kort gezegd, ik ben er vrijwel altijd mee bezig. Als ik muziek kan draaien dan draai ik het. Of ik ben met HIJS bezig, of er zelf mee bezig. Het is gewoon mijn levensstijl. Het is dus niet alleen muziek het is ook een sociaal ding, waar je in zit. Het is niet zo dat ik er altijd mee bezig moet zijn. Ik kan ook met vrienden andere muziek ophebben staan of gewoon uitgaan naar een discotheek. Maar ik ben er echt heel veel mee bezig.

Wat is voor jou puur?
Als mensen dingen doen waar ze zelf achterstaan. Net zoals ik, ik doe gewoon dingen waar ik zelf achtersta en leuk vind om te doen. Het is dan leuk als je het kan doen met mensen die dezelfde interesse delen. Dezelfde doelen nastreven. En of, ja, dat je tegenover jezelf kan verantwoorden wat je doet.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: