zondag 11 oktober 2009

De smoel achter het werk

Het tijdschrift Hiphop In Je Smoel (HIJS): Wie gaan er achter schuil en wat doen ze? Vijf vragen met ieders eigen antwoorden en met de smoel op de foto. De volgende reportage haalde het boek ‘Smoelwerk’ niet wegens ruimtegebrek. Er zijn meer mensen die hebben meegewerkt aan het boek en aan de site die op de dag van het maken van de foto’s er niet bij konden zijn.

Hoe heet je?
Wiger Fels en op het HIJS forum ben ik Loki.

Hoe kom je aan die naam?
Zo’n elf jaar geleden kwam ik bij een Punk bandje terecht en die hadden allemaal duistere namen zoals Lucifer. Dus ik moest er ook één hebben. Ons ma is nogal liefhebber van Scandinavië, heb ik die twee dingen samengevoegd en toen kwam er Loki uit. Sindsdien heb ik die naam maar aangehouden. Het is een vuurgeest uit Noorwegen die het einde van dit tijdperk inluidt door de huidige goden die aan de macht zijn aan te vallen en omver te werpen, en zo.

Wat doe je bij HIJS?
Op dit moment ben ik vooral eindredacteur. Artikelen die binnenkomen nalopen of er niet al te grote fouten inzitten en wat aanwijzingen geven als het beter kan, meer informatie, uitgebreider of zo.

Wat betekent HIJS voor jou?
Het is een bezigheid in de avonduurtjes en ik blijf meteen op de hoogte van Hip Hop in Nederland. Ik heb een aantal mensen leren kennen door de jaren heen die ik toch als vriend beschouw.

Wat betekent Hip Hop voor jou?
Hip Hop, het is voor mij een medium wat heel klein kan zijn en heel groot. Zeg maar een beatboxer en een MC op straat maar het kan ook heel groots zijn. In clubs, orkesten, als Kyte Man, het blijft allemaal Hip Hop. Dat vindt ik een heel mooi aspect. Het is muziek maar verder, creatief omgaan met de dingen die je hebt. Dat spreekt me heel erg aan.

Wat is puur voor jou?
Als het uit je ziel komt, uit je hart. Je doet wat jij voelt wat goed is. Zonder rekening te houden wat hoort en niet hoort.

Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: