woensdag 1 juli 2009

Gedachtekronkel: paniek en rijmen

Hier in huize VanderHoek is het grote paniek. Beter gezegd in mijn hoofd is het grote paniek. A.s. zondag vertrekken we (vrouw, kind en ik) dan eindelijk voor zes weken naar Kameroen. Dus ik ben al een maand bezig met tassen in en uit te pakken. Wat gaat wel en wat gaat niet mee? Stressen welke tas etc. Mezelf een zenuwinzinking aan het bezorgen… Het is mijn vrouwelijke kant, fototassen passen, en ik ben daar dan ook echt een mietje in.

Naar Kameroen. Opzoek naar verhalen en foto’s. Naar werk en ontspanning. Op zoek naar een familielid waarvan het redelijk zeker is dat het de laatste keer zal zijn dat we haar zullen zien: overgroot oma. De enige oma waarvan ik ooit eens een geit heb gekregen, weer eens wat anders dan Lego of een boekenbon…. En naar familie leden die we nog vaak genoeg met genoegen zullen zien en natuurlijk familieleden die ons opzoeken die we niet wensen te zien. Ach ja, familie…

Voor alle inbrekers: wees gerust het huis blijft bewoond door Opa en Mischa met de honden. En JPK zal door het fotoarchief bladeren voor het 10 jaar HIJS boek. Nu, vandaag, alles nog opruimen en de laatste handelingen plegen. Toch nog even wat hier op het blog zetten. Even de gedachten bij iets anders, rust…

Viel het volgende mij op. Op State staat de beste man Casper Knipscheer in de Statestafette. Hij is de oprichter van House Of Hip Hop. Zeer actief bijtje en baasje in de wereld van het rijmen. Na het lezen, vroeg ik me af hoe de volgende twee uitspaken met elkaar rijmen:

Aan het begin:
“Verder herken je me misschien van wat acteer dingen en als back-up mc van Sluwe Voszz…, …en sinds kort als DJ van SugaCane.”
En dan aan het einde:
“Op de middelbare school kwam ik er helaas ook achter dat ik totaal niet muzikaal ben aangelegd…”


Auke

State
House Of Hip Hop Geen opmerkingen: