donderdag 28 mei 2009

Persbericht: Mohamed heeft volop werk


Amsterdam, 28 mei 2009 – Kleur heeft bijzondere kwaliteiten, leeftijd heeft bijzondere kwaliteiten, vrouw zijn heeft bijzondere kwaliteiten. Dit is de boodschap waarmee Mohamed Bakkali (28) ondernemers wil aanmoedigen om meer aandacht te hebben voor diversiteit op de werkvloer. Geheel op eigen initiatief en met een beetje hulp van Start Foundation en de Vrijwilligerscentrale Amsterdam ontwikkelde Bakkali de gratis vacaturesite sollicitatieradar.nl. Bakkali heeft volop werk voor allochtonen, ouderen, mensen met een arbeidshandicap en andere kansengroepen.

Bakkali sloeg twee jaar geleden met de vuist op tafel nadat hij hoorde over een proef met anoniem solliciteren bij de gemeente Nijmegen. Hij ergert zich aan de discussie, omdat kleur, leeftijd of handicap wel degelijk bijzondere competenties kan genereren die zeer nuttig zijn voor organisaties. Gedreven besteedt Bakkali alle avonduurtjes aan sollicitatieradar.nl, overdag heeft hij een drukke baan bij Rijkswaterstaat.

SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan steunt Bakkali. In een mail schrijft Rinnooy Kan aan Bakkali: "Voor de ING Bank heb ik jarenlang over de hele wereld gezworven en kennisgemaakt met zo’n zestig nationaliteiten. Ik ervaar diversiteit als verrijkend en inspirerend. Het levert een bredere blik op: creatief, onbekrompen en origineel. De Nederlandse arbeidsmarkt is onderdeel van een groter en internationaal geheel. Er zijn mensen van allerlei herkomst in Nederland beland: een goede zakelijke en inhoudelijke reden om diversiteit na te streven. Dat is geen lastige opgave, maar een mooie kans."

Maakt Bakkali zich zorgen om de crisis? "Het beste halen uit medewerkers, rekening houdend met hun verschillen én overeenkomsten, om blijvend te kunnen aansluiten bij de wensen en behoeften van de klant, is júist de uitdaging voor organisaties van nu." Ook rekent sollicitatieradar.nl op voldoende vacatures. Bakkali: "De site is gratis voor non-profit organisaties. Er staat onder andere een samenwerkingsverband met het Rijk op til. Commerciële bedrijven betalen een kleine bijdrage in de kosten. Wat over blijft vloeit direct terug naar de maatschappij via schenkingen aan goede ‘diversiteits’ doelen."

Stichting Start Foundation werd benaderd door Bakkali via de Amsterdamse deelgemeente Slotervaart en besloot € 4.000,- te investeren om het initiatief van de grond te tillen. Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen. Het jaarlijkse investeringsbudget bedraagt ca. € 3,5 miljoen. Zij investeerde onder andere in Dress for Succes, solliciteren op de Golfbaan, restaurant Fifteen in Amsterdam en de Verbinding in Groningen, een fabriek waar uitsluitend doven werken. Het bestuur van Start Foundation bestaat uit oud-premier Wim Kok, oud-CNV voorzitter Anton Westerlaken en Uneto/VNI directeur Titia Siertsema.

Einde persbericht

Meer info:

www.sollicitatieradar.nl

Geen opmerkingen: