vrijdag 22 mei 2009

iPhone direct: Kunst omdat het moet

Vrijdag 22 mei, Egeldonk. Wat zijn de gedachten achter het volgende idee? En welk doel dient het? De sloopflat Egeldonk in de Bijlmer is een tijdelijke broedplaats van kunst. Diverse graffiti artiesten hadden de publieke ruimte opgeëist en pieces neergezet van hoge kwaliteit. Een aangenaam visuele aankleding van de buurt voor het publiek. Een ware traktatie.

Het idee wat nu te zien is, is dat er een grote nieuwe schutting van nieuw aangekocht hout is neergezet. Voor de oude al bestaande schutting. Met niks zeggende afbeeldingen erop. Die overigens nog slecht zijn geschilderd ook. Welke kunstenaar wordt betaald om in opdracht te bepalen wat het publiek in de publieke ruimte te zien krijgt? Wat voor gedachten zit daarachter?

Ikzelf zou het op prijs stellen als de graff kunstennaars hun werk op dit nu monsterlelijke gedrocht zetten. En zo de buurt weer wat moois geven. En de kinderen van het kinderdagverblijf Egeldonk, dat uitkijkt op de schuttingen, iets spannends laat zien. Iets wat de geest uitdaagt.

Kunst omdat het moet.

Auke

Geen opmerkingen: