woensdag 6 mei 2009

Koningin Beatrix opent Straat van Sculpturen


Zaterdagochtend, 9 mei om 10.00 uur ‘s morgens opent koningin Beatrix de Straat van Sculpturen van stichting Open Source Amsterdam. Dit is op de atletiekbaan bij Winkelcentrum Kraaiennest, in de Bijlmermeer. Het programma begint om 9.00 uur.

Noraly Beyer, bekend van het NOS Journaal, presenteert als ceremonie meester het kunstprogramma. De Breathing Bijlmer Band met The Street Ladies verzorgt de muziek. Een speciaal samengestelde Bijlmerfanfare gaat het publiek na 12.00 uur ‘s middags voor op de wandeltocht langs de kunstwerken.

De Breathing Bijlmer Band en de Streetladies, bestaande uit de dames Irma Derby (Soul), Zanillya (Hip Hop), Joancy (Jazz) en Versatile Child (reggae), verzorgen een kleine anderhalf uur durende muzikaal programma dat wordt gepresenteerd door Jetty Mathurin. Met een diversiteit aan stijlen en invloeden zullen deze dames het koninklijk bezoek muziek brengen die de Bijlmermeer zo kenmerkt.

De Bijlmer Fanfare is samengesteld uit het dweilorkest De Neuteblazers en percussiegroep Eternity. Zij gaan vanaf twaalf uur ‘s middags het publiek voor op ‘Straat van Sculpturen’. Dit is een 3km lange route die loopt van het Metrostation Kraaiennest naar het nieuwe treinstation Amsterdam Bijlmer Arena.

De Straat van Sculpturen, 9 t/m 11 mei, is de eerste editie van een tweejarig internationale kunstmanifestatie die vijf keer georganiseerd zal worden door Stichting Open Source Amsterdam. Voor elke manifestatie wordt er een nieuwe curator aangetrokken. Van elke editie zullen er vijf permanenten kunstwerken blijven, waardoor de collectie kunst in de openbare ruimte van de Bijlmer zal groeien. De eerste curator is Helga Lasschuijt. In de Straat van Sculpturen staat de diversiteit van de Bijlmer bewoners centraal als inspiratiebron.

Auke

Meer informatie:

Openbaar vervoer:

Metrostation Kraaiennest is te bereiken met:
GVB
bussen: 41, 45, 47, 49
Metro: 53 richting Gaastperplas

Bus-, metro-, en treinstation Amsterdam Bijlmer Arena is te bereiken met:
GVB
Bus: 44, 45, 46, 47, 49, 102, 120, 126, 146, 158 en 175
Metro: 50 en 54
Connexxion
Bussen N30, 102, 120, 126, 146, 158, 175, 202, 260, 262, 264 en 300
NS
Diverse stop-, snel- en intercitytreinen.

Muzikaal programma:
Irma Derby
Zanillya
Joancy
Versatile Child

Breathing Band:

Orville Breeveld - guitars
Luis Diaz - drums
Danny van Kessel - piano/keyboards
Michael Stratz - bass
Tahirah Sabajo - vocals
Sietske Morsch - vocals

Presentatie: Jetty Mathurin!

Links:
Breathing Bijlmer
Straat Van Sculpturen
Open Source Amsterdam

Geen opmerkingen: