zondag 19 april 2009

Hip Hop In Je Smoel - Volume 1!


Het magazine Hip Hop In Je Smoel (HIJS) presenteert de verzamel cd onder de zelfde naam: ‘Hip Hop In Je Smoel - Volume 1!’. Dave Vanderheijden, de man achter het magazine, stelde een selectie samen van Nederlands Hip Hop talent. ‘Volume 1!’, een belofte dus dat dit de eerste editie is van meer. Uitgegeven op het 4XM label. De vormgeving en fotocollage is verzorgd door JPK voor Breed (Creative Communications). En is nu exclusief verkrijgbaar bij FreshCotton.nl

Afgelopen vrijdag 17 april was er in de kleine zaal van 013, in Tilburg, de release party met een zooitje optredens. Het kwam langzaam opgang. Dat wilt zeggen het liep langzaam vol. Maar redelijk vol werd het als nog. En na het laatste optreden ging verrassend snel het licht aan, geluid uit. Werd de zaal schoongeveegd en ‘laatste ronde’ geroepen in de bar met als begeleidende muziek de Holiday Rap en Can’t Touch This. Iets wat naar alle waarschijnlijkheid niet de keuze was de mannen van HIJS maar een plaag stootje of pure onwetendheid van het bar personeel.

Ik zelf hou er niet van om muziek te recenseren. ‘Ga het zelf luisteren’, luid mijn devies en ik ga opzoek wie mijn exemplaar kan recenseren. Bij de bestudering van de fotocollage heb ik één vraag die ik JPK nog moet stellen. Deze zondag heb ik hem alleen nog niet te pakken kunnen krijgen, daarom heb de vraag gepost op het forum van HIJS. De vraag: er staat één persoon afgebeeld onder het cijfertje 1, maar achter het cijfertje staan twee namen. Was dit de bedoeling?

Ik heb het antwoord even van het forum van HIJS geplukt:
De foto was dusdanig onscherp dat 1 van de 2 achter Nedertoon is verdwenen. Geen idee wie van de twee. Verder ontbreekt ook een foto van Judah, omdat Manu op het laatste moment besloot ‘Oneindig Grijs’ aan te leveren ipv een andere.En nog een foutje in het drukwerk: de naam van DJ Vindictiv is verkeerd gespeld. Kutzooi.

Enfin, desondanks: dope vormgeving!Auke


Meer informatie:
http://hiphopinjesmoel.com/forums/1/categories/3/topics/36429
http://www.013.nl/
http://www.4xm-music.com/
http://www.bestofbreed.nu/
www.FreshCotton.nl

Geen opmerkingen: