woensdag 1 april 2009

12 Shots Of DJ Premier


Zaterdag 28 maart, Melkweg, Amsterdam. Live & Legendary had i.s.m. met Classic Material DJ Premier, de “king of the beats”, aldus Deams, naar Nederland gehaald voor een eenmalig optreden. HIJS heeft een exclusief fotoverslag ‘12 Shots Of DJ Premier’.

Koning is misschien net de verkeerde toon, aangezien DJ Premier wereldwijd unaniem als de Hip Hop beat creator wordt benoemd. Zijn naam zegt eigenlijk alles al: gekozen tot premier. De zaal liep in een mum van tijd vol waar de Premier de figuurlijke parlementsleden zijn beats voorschotelde. De aanwezige leden van de Hip Hop gemeenschap gingen al hoofdschuddend akkoord of mengde zich al pogo-end in de heftige discussie die plaats vond in de mosh-pit.


DJ TLM & DJ All Star Fresh verzorgde de muzikale begeleiding rondom om het optreden. En de Premier had als speciale gast zijn rapper Blaq Poet meegenomen. “It’s my first time here in Amsterdam”, dat was nog duidelijker te zien dan te verstaan. De Nederlandse handelswaar lag hem zwaarder op de maag c.q. lichter in het hoofd dan hij gewend was. M.a.w. hij was redelijk knock out van de weed.

Achter de schermen en op het podium waren de mannen en vrouwen van de Deams crew, door Ice-T “Deams’ Army” genoemd, bezig om het gebeuren vast te leggen in een exclusief interview en live performance. Het nu al klassieke materiaal gaat gebruikt worden voor het aankomende album project van Deams: The Legacy.

Hijs kreeg exclusief ‘12 Shots Of DJ Premier’ om het volk tevreden te houden, zoals de Romeinen deden met ‘brood en spelen’, in Hip Hop termen zeggen we dan: ‘beats and rhymes!’.

Auke

Meer info:
Classic Material
DJ Premier
Live & Legendary
Auke VanderHoek
DJ TLM
DJ All Star FreshDeams Army is:
Deams Tesfah
DJ Chainsaw
Jeffrey Croese/Vinger.nl
Tineke Timmerman
Pay Kolmüs
Martijn Toby
Eddy van der Heij
Auke VanderHoek


DJ Priemer in deep concentration. Op de achtergrond zijn broer de tour manager. En Blaq Poet.Premier wordt geïnterviewd door Pay Kolmüs voor Deams: The Legacy DVD. Cameraman en regisseur Jeffrey Croese, tweede camera man Martijn Toby.


Blaq Poet heeft een Black Out


Deams in deep conversation
Weer wakker, iets frisser, deelt Blaq Poet zijn teksten met het publiekHet publiek doet haar ding
"I'm Hip Hop!", DJ Premier

Geen opmerkingen: