donderdag 19 februari 2009

Oeps…

Donderdagochtend. Mijn zoontje van zes rent over het schoolplein met zijn vriendjes en vriendinnetjes, ze spelen tikkertje. Dan zie ik dat er iets zwarts aan de klittenband van zijn jas hangt, wat nu onder zijn capuchon vandaan komt. Het wimpelt als een wimpel achter Jelle aan terwijl hij rond rent.

Nieuwsgierig kijk ik wat beter. ‘s Ochtends, zelfs op een schoolplein, ben ik nog niet helemaal wakker en ad rem. Langzaam begin ik te herkennen wat dat zwarte vlaggetje is. “Ooh mijn hemel!”, zeg ik zachtjes tegen mezelf. Ik loop naar Jelle. Pak het vlaggetje in een nonchalante manier en stop het snel onopvallend in mijn jas zak. Moeders had gisteren o.a. Jelle’s jas gewassen. En tot vandaag was iets uit diezelfde wasbeurt, onder zijn capuchon aan zijn jas blijven hangen, dat nu door het rennen zichtbaar werd.

Met een brede grijns loop ik weer terug naar waar ik stond. Kan mijn lach eigenlijk niet goed inhouden. Een juf staat naast me nog even van een sigaret en een warme koffie te genieten. En vraagt me wat dat nou was, dat vlaggetje. “Nou, dat was de g-string van zijn moeder”, antwoord ik met mijn lach inhoudend. Vervolgens hoor ik haar verslikken in een slok koffie. Echt een moment van ‘oeps…’

Auke

Geen opmerkingen: