dinsdag 17 februari 2009

Knipsel: Zuidoost wil af van snorders“Bewoners van Zuidoost maken graag gebruik van de diensten van illegale chauffeurs, omdat ze goedkoop zijn, maar ook omdat er weinig alternatieven zijn”, aldus de verslaggever van Het Parool. “En het stadsdeel gaat opzoek naar alternatieve vervoersmiddelen voor de klanten van de illegale taxichauffeurs.”

Het stukje roept bij mij de volgende retorische vragen op: Wie wilt nu van de snorders af? De bevolking die erg graag gebruik van maken of de ambtelijke bestuurders? Wat gaat dat plan kosten en waar gaat dat geld heen? M.a.w. wie verdient er aan dit plan direct of indirect?

Ik zelf ben een zeer tevreden gebruiker van de snorder. Van station Duivenrecht naar mijn huis is met de taxi € 15,- en met de snorder € 2,-. Aangezien ik toch 1+1 kan optellen, lijkt me het plan onbegonnen werk en een verspilling van belastinggeld.

Behalve voor degene die ergens een flinke strijkstok, om het geld dat nodig is voor het bedenken, onderzoek, her-onderzoek, presentatie, promotie en uitvoering… en vervolgens het onderzoek naar de mislukking, tegen-onderzoek van de mislukking en natuurlijk de vele vergaderingen etc.… heeft.


Auke VanderHoek

Geen opmerkingen: