woensdag 18 februari 2009

Dutch Legends


Ingezonden persbericht:

SugaCane, Skate the Great, Nicotine, Two Outta Millions en MOD The Black Marvel gaan de komende maanden samen de Nederlandse podia betreden. De ‘Dutch Legends’ hebben hun krachten gebundeld om het publiek weer eens op een portie onvervalste old school Hip Hop te trakteren. Zonder oud te klinken natuurlijk, want ondanks dat de heren er sinds dag 1 in Nederland bij waren, zijn ze vandaag de dag nog steeds relevant.

Zo brengt SugaCane binnenkort zowel in Europa als in New York zijn officiële debuut album uit, MOD The Black Marvel is met zijn Supercharger records actiever dan ooit tevoren en ook de anderen zijn tot op de dag van vandaag actief.

De avond is natuurlijk niet compleet zonder DJ. Daarom zal DJ Mass van de formatie Two Outta Millions de avond aan elkaar draaien. DJ Mass deed dit al veel vaker in clubs als de Melkweg waar hij fungeerde als vaste DJ tijdens Hip Hop avonden. Tot nu toe zijn diverse podia bevestigd voor de ‘Dutch Legends’. Onder andere Patronaat in Haarlem, Paradiso in Amsterdam, P3 in Purmerend, Groene Engel in Oss, Hedon in Zwolle en 013 in Tilburg zullen worden aangedaan. Binnenkort zullen daar zeker nog podia bijkomen.

Bevestigde data tot nu toe:
13 maart 2009 Patronaat, Haarlem
22 maart 2009 Paradiso, Amsterdam
9 mei 2009 P3, Purmerend
12 juni 2009 Groene Engel, Oss
25 september 2009 013, Tilburg
26 september 2009 Hedon, Zwolle.

Einde persbericht


Dat wordt natuurlijk leuk om al deze heren weer te zien op het podium. Destijds rockte ze menig als de beste. Natuurlijk zijn er veel meer Dutch Legends dan alleen deze genoemde namen. Met eigenlijk mijn grootste vraag: waar is Rowdy gebleven? Die wil ik heel graag ook weer eens zien. Misschien een official mission van maken: ‘Get Rowdy!’

Even een andere gedachten sprong: ‘SugaCane, Skate the Great,… …gaan de komende maanden samen de Nederlandse podia betreden.’ Die gedachten even naast een citaat uit het interview met Cane aka Red Light Boogie op www.HouseOfHipHop.nl: ‘In die tijd rapte iedereen Engels, Zelfs Extince. Zelfs wat jullie kennen als de Spookrijders, die heetten Grey. Yukki B was El Sheik vroeger. Def Rhymes rapte Engels, Brainpower ook. Ik kan je nog een bandje laten zien van Brainpower bij een freestyle event in 1992 in Alphen a/d Rijn. Hij had wel echt die drive om het te doen, maar we vonden het moeilijk om hem te accepteren omdat hij zo wack was in het Engels.

Skate The Great, die nu die games torie presenteert op TMF… Dat is een dope Engelstalige rapper! Ben je gek of zo?! Al die gasten zijn Nederlandstalig gaan rappen. Waarom? De lat werd hier natuurlijk ook hoger. Rowdy was vroeger Colt 45. Je had E-Life, Dope Syndicate. Al die gasten brachten de lat zo hoog. Mensen als Grey vielen wel echt door de mand. Ze redde het gewoon niet meer en het publiek kickte ook niet meer op ze als ze moesten optreden. So they had to do something, switch it up.’

Is natuurlijk de vraag of de legendarische prullenbak van Cane ook mee zal doen? Cane, of je hem nou dope vindt of één van de meest foute personen in de scene, zorgde altijd voor goede entertainment en met hem in de buurt gebeurde er al tijd wel iets. Dat is dus mooi, het was en is immers een entertainment business. Als kritische noot mag er ook wel bij geplaatst worden, dat de switch door de genoemde artiesten goed uitgepakt heeft. De albums die Extince, Brainpower en Spookrijders hebben afgeleverd staan nog steeds als een huis. Dat vergeleken met de albums van… tja, welke albums? Maar daarmee wordt de lat weer extra hoog gelegd. Kan er over heen gesprongen worden of niet? Zo ja, beter! Zo niet, das dan weer jammer.

Auke

Geen opmerkingen: