vrijdag 9 januari 2009

Car Wash, legendarisch


Het lied van Rose Royce heeft een meest aanstekelijke bassline waarop mijn kont niet stil kan blijven staan of zitten. De hele compositie is er één waar ik gewoon vrolijk van wordt. 'Feel that funk, baby! Oeh ja!' En de bovenvermelde tekst blijf ik zingen… meezingen… zover ik ook maar een tekst kan onthouden. Of overigens kan zingen…

“You might not ever get rich but let me tell ya it's better than digging a ditch/There ain't no telling who you might meet, a movie star or maybe even an Indian chief…”
Rose Royce - Car Wash

Fok! Net te kort voor een stevige knoop…

Aan de rol met mijn crew, Deams presents The Legacy, werken we hard. En zoals altijd al in de kunst, over het algemeen ‘as broke ass motherfuckers’. Motherfucker? Ja. Aangezien ik geen meiden meer neuk maar de moeder van mijn kind.

Broke ass? Ja. Komt ‘with the trade’. Kunst en een gezonde geldstroom is een moeilijke combinatie. Totaal wordt er genoeg verdiend 'aan' in de kunst, niet zo zeer door degene die het verdienen; dat is de gemene deler van het gemiddelde…

Een aantal artiesten en aanhang die het financieel heel goed doen. Maar het gross doet het met de hak over de sloot, vaker in dan over, net het ene eindje aan het andere eindje weet te krijgen. En dan weer tot de conclusie komen: “Fok! Net te kort voor een stevige knoop…”


Maar dan

Maar dan… Sta je in het ene weekend gezellig met Chuck D te kletsen. Over zijn 22 jarige dochter die de weide wereld begint te ontdekken en nu begint te realiseren wat haar vader heeft gedaan. Vervolgens vertelt de man dat hij zoveel moeite heeft met teksten te onthouden. Waarop Jeffrey Croesse (Vinger.nl) hem verbaasd vraagt hoe hij dan in hemelsnaam al die teksten onthoud?

En het andere weekend zit ik met Ice T aan tafel te babbelen o.a. over de opvoeding van kinderen. Jr. was van de Private School getrapt: “I worked hard to give him a good education. Well, now he learns how it is on a public school and realises how privileged he is.” Waarop Sean E Shaun en ik in de lach schieten als we ons bedenken hoe de leraar van Ice junior zich moet voelen op het ouderlijke gesprek. ‘Euhm, mijnheer uw zoon…’


Om vervolgens de mooie uitspraak te mogen optekenen uit het gesprek tussen Ice T en All Star Fresh als ze het hebben over tattoo’s. Ice: “I never got a tattoo. I’m never 100% sure of things.”

Vandaar dat ik tegen mijn crew zeg: We zijn net de Car Wash, de kans dat we er rijk van worden is redelijk klein maar het swingt de pan uit en we weten nooit wie we ontmoeten! Dat geeft een rijkgevoel dat niet in geld is uit te drukken. En dat mijn vrienden, is de essentie van kunst. Dat is legendarisch. Deams The Legacy on the roll! Wooha!

AQ/Auke


Meer info:
www.DeamsMusic.com

1 opmerking:

ttime zei

En zo is dat Auke!