woensdag 31 december 2008

Deams geeft een preview van: The LegacyAmsterdam Zuid-Oost, 31 december 2008. Deams is de Hiphop legende die er sinds het begin van Hiphop in Nederland bij was en er nog steeds toe doet. Op 2 en 3 januari 2009 staat Deams als voorprogramma van Ice T & DJ Evil E op de podia van 013 in Tilburg en van de Amsterdamse Melkweg.

Met deze shows geeft Deams een preview van zijn nieuwste project ‘The Legacy’ dat in het voorjaar van 2009 gelanceerd zal worden. Ook promoot hij zijn eerste single: ‘State Your Game’; een nummer met de legende Big Daddy Kane uit New York.

Dat is Hiphop; dat is Deams

The Legacy: harde beats, rauwe flows en oprechte teksten. Vol met zelfkritiek, pijn, maatschappelijke vraagstukken en natuurlijk met ‘bragging and boasting’ (egostrelende opschepperij). Wat kan ervan gezegd worden? Dat is Hiphop, dat is Deams.

“Ik zie de Hiphop cultuur langzaam maar zeker gewurgd worden door de industrie. Ze verblinden de jeugd met stereotyperende videoclips. Het gevolg: een obsessieve toewijding aan nutteloze dingen! Ik wil ze laten zien dat het een cultuur is met een heel erfgoed. Een erfgoed dat nog steeds relevant is. En dan wil ik niet blijven hangen in ‘vroeger-was-alles-beter’. We leven in het nu en daar ligt ook mijn focus.”BDK: “So what’s your game?”
DEAMS: “MC-ing!”
BDK: “Where you from?”
DEAMS: “Amsterdam. Southeast to be exact, where the warriors dwell! What’ you claim?”
BDK: “Hiphop!”
Deams Ft. Big Daddy Kane - State Your Game

Legendarisch

Deams is de eerste Nederlander die lid werd gemaakt van de legendarische Zulu Nation door de grondlegger Afrika Bambaataa zelf. De eerste Nederlandse rapper die een Amerikaanse productiedeal verdiende bij de Gangstarr Foundation (van Guru en DJ Premier). Uit deze samenwerking kwam de single ‘Mad Game’ met een videoclip geschoten op Times Square, New York, met een gastrol van de beruchte pornoster Heather Hunter.

In een gesprek met Deams komen er zoveel legendarische personen en momenten voorbij dat het woord legendarisch versleten raakt. Beter laat men het woord weg: Deams is het synoniem van legendarisch. En als men de naam niet kent, dan is het zoals het Hiphop gezegde gaat: “You better ask somebody!”

Samenwerking

Op het podium wordt Deams bijgestaan door DJ Chainsaw. Een DJ die bekend staat om zijn show kwaliteiten. En Deams is druk bezig met een productieteam (o.a. met Vinger.nl, inTOWN Management en AukeVanderHoek.com) om The Legacy ook op een zeer creatieve manier op te zetten die de naam eer doet.

Daarvan is dit weekend dus al een voorproefje van wat we later in 2009 voor de kiezen zullen krijgen. Een gewaarschuwd man telt voor twee; dat vraagt erom om gechecked te worden!

AQ/Auke

Geen opmerkingen: