donderdag 20 november 2008

PERSBERICHT: Bijlmer Style


Kruitberg, Amsterdam Zuidoost - December 2008 zal de derde verzamel CD van stichting Bijlmer Style uitkomen: Ondergronds Koninkrijk. Wederom een muzikale verzameling van gevestigde en nieuwe namen vanuit de lokale Hip Hop scene in de Bijlmer. De CD geeft een gevariëerd beeld van de huidige stand van zaken.

Na een muzikaal voorproefje in de Café Duivel op 1 oktober en een grotere presentatie in cultureel centrum No Limit op 11 oktober j.l. Ganzenhoef Amsterdam, zal er op zondag 7 december, vanaf 20.00 uur, de officiële CD Release plaatsvinden in de Bitterzoet, Spuistraat 2, Amsterdam. Met optredens van o.a. Kiddo Cee (o.a. album BioLogica op Top Notch en de hit Vieze Meid), M.O. & Brakko (o.a. album Catharsis), Nina (o.a. album De Lastigste op Top Notch), Vaderloze Troepe, MC Fit (van o.a. Flinke Namen) en nog vele anderen. Tevens vindt er op woensdag 10 december een after release party plaats in de Winston Kingdom, Warmoestraat 131 Amsterdam.

De eerste release was geheel zelf gemaakt, zelf gebrand en geprint. Verkocht vanuit de rugzak op straat. De tweede release ‘De Straten Van Zuidoost’ lag al in diverse winkels en viel in 2007 in de nominaties voor ‘Beste Mixtape 2007’, bij de Urban Awards (BNN, Juize.FM en Fun X) en voor de Gouden Greep (Lijn5.com, 3voor12 en State Magazine).

Stichting Bijlmer Style heeft als doel een platform te zijn voor het ontdekken, onwikkelen en promoten van creatief talent in het Amsterdamse Stadsdeel Zuidoost. Beginnende artiesten en (inter)nationaal gevestigde namen leveren ieder hun bijdragen. En werken samen om zo goed mogelijk een creatieve broedplaats te creëeren voor en door mensen uit Zuidoost. Met als doel een gezonde creatieve industrie op te bouwen.

Een grote verzameling aan talenten, met een nog grotere diversiteit in leeftijd en creatieve disciplines hebben hun schouders onder het project gezet. De grote bindendende factoren in het geheel zijn de Bijlmer de Hip Hop cultuur waar ieder deel vanuit maakt en zich mee identificeert. De jongste artiest is Renna, 15 jaar oud, en de oudsten zijn al in de dertig.

Muzikanten, videomakers, fotografen, journalisten, producers, vormgevers en grafitti artiesten, ze weerspiegelen en verwoorden de haat en liefde voor hun stadsdeel. In de bewoording van de Amerikaanse rapper Mos Def: “What ever my home is, my home is mine!” De Bijlmer is waar zij wonen, waar ze leven en waar ze van houden. Hun doen en laten vormt de stijl: Bijlmer Style.

De drijvende kracht achter stichting Bijlmer Style en spil van het geheel is Robert Coblijn. Deze jonge dertiger is geboren en getogen in de Bijlmer Hoogbouw. Zijn liefde voor Hip Hop en zijn buurt leidde tot oprichting van Bijlmer Style in 2002. Zijn energie en persoonlijkheid zorgde voor een samenklontering van gelijkgezinde. Zo divers HipHop is, zo divers is de Bijlmer. Het is de bedoeling dat deze diversiteit nog verder ontwikkeld en naar buiten wordt gebracht.

De vormgeving van de CD was een goed excuus om naast de muzikale ook beeldende disciplines bij elkaar te brengen. De vormgeving staat onder regie van art-director en videoclipmaker Jeffrey Croese (Vinger.nl). De fotografen Jeffrey Flu, Marques Malacia, Ed Regeer, Ilja Meefout (o.a. State Magazine, Nieuwe Revu) AQ/Auke VanderHoek (o.a. State Magazine en HipHopInJeSmoel), verzorgde de fotografie. Hierdoor onstond ook een verzameling aan fotografische stijlen. Graffiti artiesten Mickey, AZHQ en Jake verzorgde de aanvullende illustraties in de vorm van pieces, throw-ups en tags.

De gehele compilatie is uitgemixt en gemasterd door Jaap Wiewel en Chris van Killing Skillz.

Album line up cd: Ondergronds Koninkrijk:

Nina ft. Qf & Burgs - Z.O.
Vaderloze Troepe - Bloed op de track
Double-x & Renna - Ben je leip?!
Fynne - Waar ik vandaan kom
Kiddo Cee ft. Dion, Qf, Steen & Miss V - Vieze meid (gangbang rmx)
Mc Fit ft. Sef - Rapper zijn?!
Woordvoerders - Meelopers
Darkside ft. Serry - De rots
Dret - Hier om te blijven
D-nial & WhiteDogg - Ondergronds koninkrijk
Zed Dibiase - In de Bijlmermeer
LG - Hier in de buurt
M.O. & Brakko - Geen haat hier
Gikkels - Gekkigheid
Moon - Simpele feiten
Ingie & Boss Click - Blader die blaadjes
Ghetto - Lang leve de B!
DarkSide Creationz - M'n stem
Rifo Rifolfer - Rapper recent
Kiddo Cee ft. Shock-E & Phantom - King of tha slumz
Don-GG - Bazen praten met bazen


••• EINDE PERSBERICHT •••

Voor meer informatie, fotomateriaal en mogelijkheden voor interviews e.d. neemt u contact op met
Stg. Bijlmer Style
Robert Coblijn
06-28772315
e-mail: bijlmerstyle1102@gmail.com
internet: www.BijlmerStyle.Blogspot.com

Geen opmerkingen: